HomeΚΡΗΤΗΡαντεβού έξω απο την Εφορία δίνει η ΠΑΣΕΒΕ

Ραντεβού έξω απο την Εφορία δίνει η ΠΑΣΕΒΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανοικτή επιστολή, καλεί σε κινητοποίηση η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου,  τα ΔΣ των επαγγελματικών σωματείων και τους Εμπορικούς Συλλόγους Ηρακλείου, κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικροεπαγγελματία, έμπορο, αυτοκινητιστή, και συνταξιούχο.

Η επιστολή αναφέρει :

«Συνάδελφοι

Εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης η φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε μέσα στο 2013 και προβλέπει την φορολόγηση των φυσικών προσώπων κατά 26% από το πρώτο ευρώ, την προκαταβολή 55% επί του φόρου για το επόμενο έτος, το φόρο επιτηδεύματος, το φόρο «αλληλεγγύης» ο όποιος θα αυξηθεί κατά 30% όπως δήλωσε πρόσφατα ο αρμόδιος Υπουργός. Θα πληρώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ που θα διατηρηθεί και το 2016 όπως δηλώνει η Κυβέρνηση. Μας αναγκάζουν με εκβιασμούς και απειλές να ενταχθούμε στις 100 δόσεις διαφορετικά καραδοκούν κατασχέσεις και διώξεις. Η άδικη και φοροληστρική πολιτική εις βάρος των ΕΒΕ υποτίθεται, θα είχε σταματήσει στις 26 Γενάρη. Όλα όμως διατηρήθηκαν επ’ αόριστο από την Κυβέρνηση και ονομάστηκε «πατριωτικό καθήκον» η ανταπόκριση μας στο ξεζούμισμα, την πληρωμή δηλαδή κάθε είδους χαρατσιών και προστίμων, που τώρα έγιναν νόμιμα. Τη στιγμή μάλιστα που μειώνεται δραματικά ο τζίρος μας και αντικειμενικά δεν μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας.

Άρπαξαν κυριολεκτικά (παλιά τέχνη) τα αποθεματικά από τον ΟΑΕΕ για να τα δώσουν στους «τοκογλύφους δανειστές», δεν κατάργησαν αλλά ανέστειλαν την ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων, για να την εφαρμόσουν ανά πάσα στιγμή, «μνημονιακή δέσμευση» που μειώνει προς τα κάτω αυτόματα τις συντάξεις μας εάν το ταμείο μας είναι ελλειμματικό.

Καμία πλέον αναφορά δεν γίνεται από την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επαναφορά των 12 δις περίπου που έχασε ο ΟΑΕΕ λόγο «κουρέματος», των 48 δις που έχασε λόγο “χρηματιστηρίου” και “τοξικών ομολόγων”. Μας κοροϊδεύουν πλέον αισχρά και αφήνουν συνεχώς αιχμές οι διάφοροι υπουργοί ότι πρέπει να αυξηθεί η φορολογία σε βάρος μας επειδή έχουμε υποτίθεται κι άλλο «ξύγκι» για κάψιμο. Την ίδια στιγμή με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χαρίζουν εκατομμύρια σε μεγάλες επιχειρήσεις για πρόστιμα λόγο φοροδιαφυγής, τελωνειακών και άλλων παραβάσεων.

Πάλι το «μεγάλο ψάρι» στον αφρό, και μείς η «μαρίδα» για εξαφάνιση.

Συνάδελφοι

Δεν πάει άλλο, πρέπει να αντιδράσουμε. Οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕΒΕ, της ΕΣΕΕ, αρκούνται στην περιγραφή της κατάστασης , σε «υποδείξεις» και «μικροπαράπονα». Όμως μέχρι εκεί. Καμία οργανωμένη αντίδραση, καμία κινητοποίηση. Μόνο με ένδικα μέσα, υποστηρίζουν, θα ζοριστούν οι ιθύνοντες την ίδια στιγμή που η επίθεση σε βάρος μας συνεχίζεται αμείωτη. Αλήθεια, θα το ανεχτούμε αυτό; Θα συνεχίσουμε να κάνουμε υπομονή και να δείχνουμε ανοχή στην συνέχιση της ίδιας εξοντωτικής για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες, πολιτικής; Μέχρι πότε θα μας αναγκάζουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να ανοίγουμε τα μαγαζιά μας τις Κυριακές. Μέχρι πότε θα επιτρέπουμε στα πολυκαταστήματα να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, τη στιγμή που τα δικά μας καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο ;

Η ΠΑΣΕΒΕ είναι η μόνη δύναμη που προβάλει με συνέπεια την ανάγκη της συλλογικά οργανωμένης αντίδρασης, της σπείρωσης σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Με «κλάψες» και «παρακάλια» σε συναντήσεις βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης δεν γίνεται τίποτα. Χρειάζεται οργανωμένη δράση, να μπουν τα σωματεία και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις στην μάχη, να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε βάρος του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Καμία ανοχή στην πολιτική της εξαθλίωσης και του αφανισμού μας, περιμένοντας μια συμφωνία που όπως και αν την ονομάσουν, ένα είναι σίγουρο. Τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν και πάλι οι ίδιοι. Δηλαδή ο λαός ενώ στο απυρόβλητο θα μείνουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε αυτή την δράση, καλεί σε πανελλήνια διαμαρτυρία, ενάντια στην φοροεξόντωση μας στις 10 Ιουνίου.

ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Κατάργηση όλων των απάνθρωπων φορολογικών μνημονιακών νόμων (26% χωρίς αφορολόγητο, φόροι επιτηδεύματος – Αλληλεγγύης – ΕΝΦΙΑ).
20.000 ευρώ αφορολόγητο, 40.000 οικογενειακό και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Αύξηση της φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για τους εν ενεργεία επαγγελματίες, 50% για τους ανέργους.
Μείωση 30% των εισφορών στον ΟΑΕΕ, χωρίς να πειραχτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικού μέσου, εμπορευμάτων, τραπεζικών λογαριασμών.
Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.
Επαναφορά των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία

ΚAΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΕΒΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, νέα μέτρα που θα τα φορτώσουν στις πλάτες μας.

10 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 9 το πρωί, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΜΠΗΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση