HomeΚΡΗΤΗΣε κατάσταση σοκ τα μέλη της ομάδας των αναρριχητών – Θρήνος για τους δύο νεκρούς

Σε κατάσταση σοκ τα μέλη της ομάδας των αναρριχητών – Θρήνος για τους δύο νεκρούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των 7 ορειβατών απο την Αυστρία, καθώς χθες δύο απο τους συμπατριώτες τους ηλικίας 60 και 65 χρονών έχασαν με τραγικό τρόπο την ζωή τους, στην προσπάθεια τους να διασχίσουν το φαράγγι των Περβολακίων.
Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι και πιθανολογείται ότι το δυστύχημα συνέβη ενώ οι δύο άνδρες είχαν ξεμπλοκάρει τις ασφάλειες των σχοινιών τους καθώς ως έμπειροι αναρριχητές χρησιμοποιούσαν πασαλάκια, πέφτοντας σε χαράδρα βάθους δεκάδων μέτρων.

Αν και αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λασιθίου καθώς και εθελοντές, οι άτυχοι άνδρες είχαν ήδη αφήσει την τελευταία τους πνοή στο σημείο καθώς έφεραν σοβαρά τραύματα σε ολόκληρο το σώμα τους (δείτε εδώ)
Οι δύο  ορειβάτες αγαπούσαν την Κρήτη και ειδικότερα την περιοχή της Σητείας και την τελευταία δεκατία την επισκέπτονταν συχνά. Ήταν τέτοια η αγάπη τους για την ανατολική Κρήτη που τα τελευταία χρόνια είχαν χαρτογραφήσει αρκετά φαράγγια σε Σητεία και Ιεράπετρα και είχαν δημιουργήσει ειδική σελίδα, καλώντας τους αναρριχητές σε όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν την μοναδική εμπειρία.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του 68χρονου, η οποία υπέστη σοκ, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα μέλη της αναρριχητικής ομάδας.
Πιθανολογείται ότι το δυστύχημα συνέβη όταν ξεμπλόκαραν οι ασφάλειες των σχοινιών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο έμπειροι αναρριχητές χρησιμοποιούσαν πασαλάκια
Ο  Albert Precht που είχε γεννηθεί σε ένα αγρόκτημα στο βουνό Bischofshofen κοντά στο Σάλτσμπουργκ,  κατά την διάρκεια πέντε δεκαετιών δράσης είχε κάνει αμέτρητα ταξίδια για αναρρίχηση σε όλο τον κόσμο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από 1000 πρώτες αναβάσεις σε κάθετους τοίχους από γρανίτη.

Ήταν φανατικός υποστηρικτής της άποψης να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν λιγότερες από τις νέες εφευρέσεις και υλικά κατά την διάρκεια της αναρρίχησης, καθώς πίστευε πως η χρήση της νέας τεχνολογίας μειώνει την δυσκολία και αμβλύνει την αίσθηση της περιπέτειας κατά την διάρκεια μιας ανάβασης.

Είχε εργαστεί σαν οδηγός αναρρίχησης σε πολύ δύσκολες αναβάσεις, καθώς και σε ταινίες. Η βιογραφία του «A Thousand Way» κυκλοφόρησε το 2003. Το 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «UP».

Σε αναγνώριση της δράσης του, έλαβε το χρυσό βραβείο MERIT του Σάλτσμπουργκ το 2003 και το 2010 του απενεμήθη το βραβείο του Βασιλιά Αλβέρτου γνωστό και ως «Νόμπελ της ορειβασίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση