HomeΚΡΗΤΗΟ Μίμης Ανδρουλάκης στο Λασίθι

Ο Μίμης Ανδρουλάκης στο Λασίθι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη με τίτλο «Αλλέγκρα» κυκλοφορεί πλέον σε όλα τα βιβλιοπωλεία και αναμένεται να παρουσιαστεί την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 8 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Ρεξ» στον Άγιο Νικόλαο.

Η παρουσίαση είναι μία οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και των εκδόσεων Πατάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Έφη Μπουκουβάλα- Κλώντζα, φιλόλογος-ψυχολόγος

και Γιάννης Χρονάκης, φιλόλογος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Αλλέγκρα υφαίνει το νήμα της μοίρας δύο γενεών –τις χωρίζουν 200 χρόνια, τις ενώνει το «αίμα»– στο στημόνι του μυστικού συνδέσμου Byron’s Blacks (οι Μαύροι του Μπάυρον) με τον νέο ρομαντισμό – φιλελληνισμό της εποχής μας. Μαζί με τις Νταλιάνα, Ζέλα, Άλισον, Άντυ, Εσμέ, Άννα, Ολίβια, Μπιάνκα, Έμμα, Τζούλια μοιραζόμαστε στιγμές αποκάλυψης και σοκ με τους απόγονους των φιλελλήνων εθελοντών του 1821 – Εγγλέζους, Σκωτσέζους, Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους, Αμερικανούς, Πολωνούς, Ρώσους, Ισπανούς, Κορσικανούς… Ο «Άνθρωπος με τα Μαύρα», μεταμορφωμένος από το ξάφνιασμα της γενεαλογίας, επιστρέφει στο φονικό της Μαύρης Τρούπας, ανασταίνει έναν χαμένο κόσμο και σχεδιάζει κάτι ακραίο μα θαυμαστό ενόψει της 25ης Μαρτίου του 2021.

Αλλέγκρα, ένας αιφνίδιος βυρωνικός άνεμος γκρεμίζει τα αόρατα τείχη. Αλλέγκρα, το ξανακερδισμένο κέφι για ζωή που ρούφηξε η αδυσώπητη κρίση. Αλλέγκρα, το ξαναπέταγμα στα σύννεφα.

Βιογραφικό

Ο Μίμης Ανδρουλάκης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης τον Νοέμβρη του 1951. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά προσανατολίστηκε νωρίς στη διασταύρωση διαφορετικών κλάδων της γνώσης. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς. Αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο αφού διατύπωσε με το ΜΕΤΑ την πρόταση για έναν νέο κοινωνικο-πολιτικό συνασπισμό – «αστερισμό» της μετακομμουνιστικής ανανεωτικής Αριστεράς με τις δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας και της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Με μια σειρά έργων του προανήγγειλε την επερχόμενη ακολουθία κρίσεων. Επέστρεψε στη θεσμική πολιτική το 2004. Είναι σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής της Β΄ Αθηνών. Ασχολήθηκε με τις εκδόσεις, τον Τύπο και επί μία εικοσαετία με το ραδιόφωνο. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εξειδικεύθηκε στην οικονομική ανάλυση-πρόγνωση. Έγραψε θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο και αφιερώματα για τα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής.

Η Αλλέγκρα (2014) και ο Κόκκινος κάβουρας (2013) εγκαινιάζουν έναν νέο κύκλο έργων του Μίμη Ανδρουλάκη («Ιστορία γραμμένη σαν παραμύθι») στις Εκδόσεις Πατάκη. Το Όπλων κρίσις (2012) έκλεισε τον μεγάλο κύκλο των έργων του με επίκεντρο την κρίση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση