HomeΚΡΗΤΗΠαρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης Ηρακλείου

Παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, το τριήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων, για την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) Ηρακλείου, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος κατ’ αρχήν ανέφερε τις δράσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί ολοκληρωμένα σχέδια αστικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρήματα προς όφελος της πόλης  και των πολιτών από το 2000.

Συνεχίζοντας στάθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του Ηρακλείου, στα κοινωνικά προβλήματα που έχουν ενταθεί με την κρίση, αλλά και στους συμμάχους που έχει ο δήμος στην προσπάθεια να υλοποιήσει τους στόχους του.

EKDHLOSH2

«Καλούμαστε- συνέχισε ο κ. Αναστασάκης- ως Δημοτική Αρχή να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα αξιοποιώντας τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Πρότασή μας να καταστεί το ΗράκλειοΜητροπολιτικό Κέντρο της Μεσογείου, όπως υπήρξε επί αιώνες στην ιστορία του»

Ο αντιδήμαρχος είπε ότι υπάρχει σιγουριά για την επίτευξη αυτού του στόχου αξιοποιώντας:

–           Τη δύναμη του νου και της ψυχής των συμπολιτών, τη συλλογική ευφυΐα του τόπου.

–           Την Πανεπιστημιακή- Ερευνητική κοινότητα –τις γνώσεις, την πρωτοποριακή σκέψη και τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές της.

–           Τον αρχαιολογικό, πολιτισμικό και φυσικό πλούτο, που προνομιακά διαθέτουμε.

–           Προβάλλοντας και προωθώντας τον παραγωγικό μας πλούτο –τα προϊόντα της γης και της τέχνης μας στη διεθνή αγορά. Αναδεικνύοντας την κρητική διατροφή σε πρότυπο διατροφικό μοντέλο.

Αύριο στις 15.00 η εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων, στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου έχει δύο σκέλη:

Το πρώτο αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και αντικείμενο έχει την παρουσίαση εκπαιδευτικό υλικού που έχει δημιουργηθεί από το Δήμο, για να βοηθηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα να διδάξει τους μαθητές της πόλης για την πόλη μας.

Το δεύτερο αφορά στην παρουσίαση δράσεων της έργου «Δράσεις Προβολής και Δικτύωσης ΟΣΑΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», στις οποίες συμμετείχαν το 1ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου και βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν

Δράσεις για τους πολίτες με τους πολίτες το Σάββατο 14 Μαρτίου.

–           «Παίζω και μαθαίνω για την πόλη μου, αγαπώ το Ηράκλειο». Στις 11:00 π.μ., στο Δημαρχείο (Λότζια). Η δράση, αφορά δραστηριότητες, για τους μαθητές του Ηρακλείου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα όλα τα  παιδιά.

–           «Μουσική περιπλάνηση».Η Φιλαρμονική του Δήμου θα μας ταξιδέψει μουσικά στις 12:00 από το αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση