HomeΚΡΗΤΗΓ. Μιχελογιαννάκης: «Μεταβατικό νομοθετικό στάδιο για τη φορολογία στον πρωτογενή τομέα»

Γ. Μιχελογιαννάκης: «Μεταβατικό νομοθετικό στάδιο για τη φορολογία στον πρωτογενή τομέα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο θέμα της φορολόγησης αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων επανέρχεται ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι η σκληρή φορολόγηση και ο ΕΝΦΙΑ, σε συνδυασμό με τη μη αποκατάσταση του αφορολογήτου ορίου δημιουργούν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική του ανακοίνωση ο κ. Μιχελογιανάκης αναφέρει:

«Δυστυχώς, η μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η μη αποκατάσταση του αφορολόγητου ορίου στα δώδεκα χιλιάδες ευρώ, δεν έχει να κάνει μόνο με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Σαφώς και γνωρίζω, ότι η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000€, έχει μεγάλο κόστος.

Σαφώς και γνωρίζω, ότι η ανυπαρξία συγκρίσιμων στοιχείων από την αγορά ακινήτων, καταστεί την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και δύσκολή και επισφαλή.

Γνωρίζω επίσης όμως, ότι μία ολόκληρη τάξη συνανθρώπων μας και όχι μόνο, όπως είναι των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, δεν μπορούν να επιβιώσουν και με την μικρότερη χρονική παράταση.

Δεν μπορεί ο αγρότης να φορολογείτε από το πρώτο ευρώ με 13%, να φορολογούνται τα αγροτεμάχια  και οι εκτός σχεδίου εκτάσεις του.

Κάνω λοιπόν πρόταση, να βρεθεί μια φόρμουλα για αυτές τουλάχιστον τις ευπαθείς ομάδες, να νομοθετηθεί κατ΄ εξαίρεση, ένα μεταβατικό στάδιο φορολόγησης τους, γιατί είμαι πεπεισμένος, ότι αυτό έχει να κάνει με την ίδια την επιβίωση τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση