HomeΚΡΗΤΗΑναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του καθηγητή

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του καθηγητή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις 18 Μαΐου πήρε αναβολή η δίκη για την υπόθεση του κρητικού καθηγητή που διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ο οποίος τον Αύγουστο του 2010 είχε πέσει θύμα απαγωγής στον Κουτσουρά Ιεράπετρας.

Ο καθηγητής δεν εμφανίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης καθώς όπως δηλώνει ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Διονύσης Βέρας «έστειλε χαρτί ότι είναι σε ένα νοσοκομείο του Μάντσεστερ και εμφανίζεται ότι έχει κάποια κατάθλιψη, πήγε σε κάποια εξωτερικά ιατρεία και παρακολουθείται και η κατάθλιψη οφείλεται σε απώλεια κάποιου οικείου του προσώπου».

Ο καθηγητής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έπεσε θύμα απαγωγής από συγγενικό πρόσωπο της Αγγελικής Σταυρουλάκη και ένα φίλο του καθώς πίστευαν ότι γνώριζε που ήταν η κοπέλα και δεν τους έλεγε.

Ο πανεπιστημιακός κρατήθηκε όμηρος για μια εβδομάδα στη Μεσαρά και όταν πια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει αφέθηκε ελεύθερος και αργότερα ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Εκτός από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους στο εδώλιο θα καθίσουν τέσσερα άτομα ακόμα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Βέρας «οι άνθρωποι αυτοί αναζητούσαν το παιδί τους. Και μέσα απ’ αυτόν τον άνθρωπο αναζητούσαν μια ηλιαχτίδα φωτός, κάτι, που να τους οδηγήσει που είναι το παιδί τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα η Αγγελική Σταυρουλάκη αγνοείται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση