HomeΚΡΗΤΗΗ Κρήτη στην… Σεούλ

Η Κρήτη στην… Σεούλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον περιφερειάρχη της Σεούλ, κ. Ναμ Κιόγκ Πιλ, που συνοδευόταν από στελέχη της Περιφέρειας και τον πρέσβη της Νότιας Κορέας, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε σε εστιατόριο της πόλης. Παρόντες ήταν ακόμη ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη και ο επίτιμος πρόξενος της Νότιας Κορέας στην Κρήτη, κ. Μιλτιάδης Καράτζης.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις σχέσεις των δύο χωρών, όπου ιδιαίτερο ρόλο έχει η Κρήτη, με τον πολιτισμό και το περιβάλλον της. Εκτενώς έγινε κουβέντα για τις προοπτικές αύξησης των τουριστών από τη Νότια Κορέα και ειδικότερα από την περιφέρεια της Σεούλ στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Περιφέρεια έχει πληθυσμό 12,2 εκατομμύρια κατοίκους.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με το δήμαρχο Ηρακλείου να προσφέρει στον περιφερειάρχη της Σεούλ, μία κασετίνα με τρία μετάλλια όπου υπάρχουν οι μορφές του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και του Οδυσσέα Ελύτη.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης του έδωσε το λεύκωμα του Γιάννη Σκουλά, ΚΡΗΤΗ

korea5 korea2

Διαφήμιση
Διαφήμιση