HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ για την αλλαγή στο προεδρείο του ΕΚΗ

Το ΠΑΜΕ για την αλλαγή στο προεδρείο του ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση για την αλλαγή στο προεδρείου του ΕΚΗ εξέδωσε το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε χθες το ΔΣ του ΕΚΗ προκειμένου να εκλέξει νέο Προεδρείο (Πρόεδρο- Αντιπρόεδρο- Γ. Γραμματέα) μετά την παραίτηση του Σ. Βαρδάκη από τη θέση του Προέδρου. Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, πρότεινε να ψηφιστεί αναλογικό και αντιπροσωπευτικό Προεδρείο και η ΔΑΣ να καταλάβει τη θέση του Γ. Γραμματέα. Την πρόταση αυτή αρνήθηκε η πλειοψηφούσα παράταξη (Δημοκρατική Συνεργασία- ΠΑΣΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ) αγνοώντας ουσιαστικά το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών στο ΕΚΗ το 2013 που είχαν αναδείξει τη ΔΑΣ 2η δύναμη.

Ανεξάρτητα από τις αλλαγές σε πρόσωπα και από τη συζήτηση που έγινε αποδείχτηκε ο ρόλος της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΗ ως υποστηριχτής της κυβέρνησης που διαπραγματεύεται το χρέος με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διαπραγμάτευση που αντικειμενικά θα οδηγήσει σε νέα επέλαση στα όποια δικαιώματα των εργαζομένων έχουν απομείνει την οποία προσπαθεί να συσκοτίσει με τα ψίχουλα. Πίσω από το «ακομμάτιστο και το ανεξάρτητο» κρύβουν την καθαρή θέση που παίρνουν υπέρ της ανάκαμψης των κερδών τη μεγαλοεργοδοσίας και της στήριξης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που με τις προγραμματικές δηλώσεις αλλά και από τις δηλώσεις των Υπουργών της, όπως η δήλωση του υπουργού Οικονομίας για τη συμφωνίας της νέας κυβέρνησης με το 67% των μέτρων του μνημονίου και για «λιτό βίο» ετοιμάζονται να φέρουν νέα βάρη για το λαό και νέα προνόμια και κέρδη για το κεφάλαιο.  

Καμία αναμονή- καμία ανοχή!

Οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από τέτοιου είδους αλλαγές. Για να αλλάξουν πραγματικά οι συσχετισμοί, για να καλυτερέψει η ζωή των εργαζομένων χρειάζεται ΣΗΜΕΡΑ περισσότερο από ποτέ οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους, με ακόμα πιο μαχητικούς και συλλογικούς αγώνες να μπουν στο προσκήνιο οι άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, με κεντρικό σύνθημα:

« Κάλυψη όλων των απωλειών – Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα».

Σε αυτόν τον αγώνα οι ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ θα καταθέσουν όλες τις δυνάμεις τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση