HomeΚΡΗΤΗ25 χρόνια ποινή κάθειρξης και 28.000 ευρώ στον 25χρονο που μετέφερε μετανάστες

25 χρόνια ποινή κάθειρξης και 28.000 ευρώ στον 25χρονο που μετέφερε μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικαστική ήταν σήμερα η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση του 25χρονου Αιγύπτιου ο οποίος κατηγορούνταν για παράνομη μεταφορά 24 ομοεθνών του στα παράλια της Κρήτης.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στην περιοχή Τσίγγουνα τον περασμένο Σεπτέμβριο με την υπόθεση να εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο 25χρονος ο οποίος όταν άκουσε την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου γύρισε προς την έδρα και ρώτησε «Σας φαίνομαι για εγκληματίας;».

Ο ίδιος κατά την κατάθεσή του ανέφερε ότι κατάγεται από ένα αγροτικό χωριό έξω από την Αλεξάνδρεια και τον περασμένο Σεπτέμβριο αναζήτησε μία καλύτερη ζωή μεταναστεύοντας στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος επιβιβάστηκε στο ψαροκάικο με τους υπόλοιπους ομοεθνείς του δίνοντας 3.000 ευρώ στον δουλέμπορο για να τον μεταφέρει στην Κρήτη.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε, ότι τον έβαλαν να οδηγήσει το ψαροκάικο αλλά εκείνος δεν δέχθηκε.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης καταδίκασε σε 25 χρόνια ποινή κάθειρξης και χρηματική ποινή 28.000 ευρώ ενώ η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση