HomeΚΡΗΤΗΣτην «κατάψυξη» η Κρήτη: Στα… λευκά τα ορεινά – θυελλώδεις άνεμοι στα βόρεια με αρκετά προβλήματα

Στην «κατάψυξη» η Κρήτη: Στα… λευκά τα ορεινά – θυελλώδεις άνεμοι στα βόρεια με αρκετά προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην «κατάψυξη» έχει μπει και η Κρήτη από χθες το μεσημέρι με την κακοκαιρία να έχει πλήξει όλο το νησί.

Από χθες το βράδυ πολλές ορεινές περιοχές του νησιού ντύθηκαν στα… λευκά ενώ χιόνισε για λίγα λεπτά και στις βόρειες περιοχές όπως σε Χανιά και Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι δεν λένε να κοπάσουν ενώ τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι αρκετά, ευτυχώς όμως χωρίς να υπάρξουν… παρατράγουδα.

Χιόνια στα ορεινά

Στα ορεινά της Κρήτη το χιόνι το έχει στρώσει για τα καλά με τα μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας να δουλεύουν συνεχώς για να μην κλείσουν τα οδικά δίκτυα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Ανώγεια το χιόνι ξεπερνάει τους 15 πόντους ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου το χιόνι έχει φτάσει τα 40 εκατοστά.

Χωρίς ρεύμα έμειναν για αρκετές ώρες οι κάτοικοι των Ανωγείων ενώ οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκαν μετά από 10 περίπου ώρες.

ANOGEIA2 ANOGEIA1 ANOGEIA

Αρκετά προβλήματα στα Χανιά

Τα περισσότερα προβλήματα η κακοκαιρία τα έχει δημιουργήσει στη δυτική Κρήτη και ιδιαίτερα στο νομό Χανίων.

Καταστροφές έχει υποστεί το παραλιακό μέτωπο της περιοχής και ιδιαίτερα από την Αγία Μαρίνα έως το Ακρωτήρι ενώ πολλά είναι τα προβλήματα που κλήθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν οι φορείς σε Καλαμάκι και Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Στο Καλαμάκι σημειώθηκαν αρκετές κατολισθήσεις ενώ τα ορμητικά νερά της θάλασσας «κατάπιαν» το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων ξεκολλώντας πλάκες και δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στα καταστήματα της περιοχής.

Επίσης, αρκετές παραλιακές περιοχές όπως της Νέας Χώρας και της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έκλεισαν οι δρόμοι

Σε αρκετά σημεία όμως έκλεισαν και οι δρόμοι από το νέο κύμα της κακοκαιρίας στο νομό Χανίων. Η χιονόπτωση δημιουργεί προβλήματα στο Ασκύφου Χανίων αλλά και στον δρόμο προς τον Ομαλό ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η περιοχή Έλος. Τα μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας δεν έχουν σταματήσει στιγμή προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Έμειναν χωρίς ρεύμα

Εκτός από τα Ανώγεια που είχαν αρκετά προβλήματα ηλεκτροδότησης χωρίς ρεύμα παραμένουν από τα ξημερώματα αρκετές περιοχές του δήμου Κανδάνου και Σελίνου αλλά και του δήμου Πλατανιά.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται στο δρόμο ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις είναι δύσκολο να προσεγγίσουν τους πυλώνες που έχουν πρόβλημα εξαιτίας του χιονιά.

Προβλήματα και στο Ρέθυμνο

Μικρότερης έντασης προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο Ρέθυμνο από την κακοκαιρία καθώς μηχανήματα του δήμου προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές όλες τις οδικές αρτηρίες του νομού.

Δυσκολίες αντιμετώπισαν σε Ροδάκινο, Μυριοκεφάλα και Αργυρούπολη καθώς η χιονόπτωση δεν λέει να σταματήσει.

Χιόνια έχουν καλύψει όλη την ενδοχώρα του Ρεθύμνου και κυρίως τους δήμους Αγίου Βασιλίου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου.

Χιόνια και άνεμοι στο Ηράκλειο

Τα ορεινά του νομού Ηρακλείου έχουν ντυθεί στα… λευκά ενώ το χιόνι έχει «κόψει» την κυκλοφορία στους δρόμους προς Μεσαρά με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες (δείτε εδώ).

Στο κέντρο του Ηρακλείου τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα ωστόσο οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν «φουσκώσει» την θάλασσα, τα κύματα της οποίας, κυριολεκτικά σκεπάζουν τον Κούλε.

Την ίδια ώρα αρκετά σχολεία του νομού Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά (δείτε εδώ, εδώ κι εδώ).

KAKOKAIRIA KRHTH (7) KAKOKAIRIA KRHTH (5) KAKOKAIRIA KRHTH (4) KAKOKAIRIA KRHTH (3) KAKOKAIRIA KRHTH (2) KAKOKAIRIA KRHTH (1)

Δεν πετάει… τίποτε και δεν εκτελείται κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο

Δεν έρχεται και δεν φεύγει τίποτε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας και των θυελλωδών ανέμων καθώς ήδη έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις. Οι επιβάτες βρίσκονται σε αναμονή και περιμένουν να κοπάσουν οι καιρικές συνθήκες, κάτι που αναμένεται να γίνει προς το απόγευμα.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και των Χανίων που ισχύει το απαγορευτικό απόπλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση