HomeΚΡΗΤΗΑρχίζουν ξανά τα έργα στη Λιμνοδεξαμενή Ομαλού

Αρχίζουν ξανά τα έργα στη Λιμνοδεξαμενή Ομαλού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη,  ανακοινώνεται ότι, μετά από καθυστέρηση  σχεδόν (4) ετών, δόθηκε εντολή επανεκκίνησης εργασιών στο έργο «Λιμνοδεξαμενή Ομαλού και συνοδά έργα». Υπενθυμίζεται ότι η εντολή για προσωρινή αναστολή εργασιών στο ως άνω έργο δόθηκε με το υπ αριθ 7229/ 5385/27-12-2010 μετά από την ανάκληση της Απόφασης  Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων. Επίσης, ότι με τις 4224/13 και 4225/13 Αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, διατάχτηκε η Διοίκηση να ερευνήσει τις πραγματικές ανάγκες του οροπεδίου Ομαλού σε συνδυασμό με τις κατευθύνσεις της Ειδικής Περιβαλλοντικές Μελέτης των Λευκών Ορέων και ανακλήθηκε η Απόφαση του Δ. Ανατ. Σελίνου περί ανάκλησης παραχώρησης της έκτασης κατασκευής του έργου.

Μετά την ολοκλήρωση και την έγκριση των μελετών: α) Υδραυλικής- Γεωργοτεχνικής-Γεωργοοικονομικής και β) τροποποίησης και επικαιροποίησης της Περιβαλλοντικής Μελέτης, η Δ/νση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σαν Δ/νουσα Υπηρεσία, έδωσε εντολή συνέχισης του έργου στις 20-1-2015.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 3.725.110,27 € και ότι έχει ολοκληρωθεί περίπου το 70%  του συνολικού έργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση