HomeΚΡΗΤΗΤέλος Γενάρη η δεύτερη δόση για τον περονόσπορο του 2011 και Φεβρουάριο η τρίτη δόση

Τέλος Γενάρη η δεύτερη δόση για τον περονόσπορο του 2011 και Φεβρουάριο η τρίτη δόση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει και η δεύτερη πληρωμή των αποζημιώσεων στους αμπελουργούς που επλήγησαν από τον περονόσπορο του 2011, από τον ΕΛ.Γ.Α., του προγράμματος «Ενισχύσεις για αποκατάσταση ζημιών παγίου κεφαλαίου και για απώλεια παραγωγής λόγω προσβολής περονόσπορου στα αμπέλια του προγράμματος ΚΟΕ «Ετήσιο 2011», μετά από συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο.

Στο Νομό Ηρακλείου καταχωρίστηκαν στο σύστημα 278 δηλώσεις για τον περονόσπορο που έπληξε τις καλλιέργειες του 2011, για τις οποίες καταβλήθηκε ήδη η πρώτη πληρωμή στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Από την προηγούμενη διαδικασία καταχωρήσεων στο σύστημα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ φτιάχνουν δηλώσεις έχοντας τελειώσει και τις διαδικασίες για τις ζημιές των αμπελιών το 2014 και θα γίνει άλλη μία πληρωμή μέσα στον Ιανουάριο. Αφού γίνει και αυτή πληρωμή, η διαδικασία θα συνεχιστεί και θα γίνει μέσα στο Φεβρουάριο και η τρίτη πληρωμή.

AYGENAKHS2

Πολλοί αγρότες κατά τη διάρκεια των περιοδειών του Λευτέρη Αυγενάκη, όπως σε Καστέλι- Αρκαλοχώρι αλλά και σε Άγιο Μύρωνα, Κρουσώνα και Τύλισο, τον ευχαρίστησαν που εξαρχής πήρε «πάνω του» το θέμα και το έφερε εις πέρας καθώς είχαν φθάσει ήδη οι πρώτες πληρωμές.

Όπως δήλωσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «Αισθάνομαι ικανοποιημένος, διότι επιτέλους μετά από πολλές καθυστερήσεις, αλλά και συνεχείς πιέσεις, παρεμβάσεις και συναντήσεις από μέρους μου, είμαστε στην τελευταία φάση και οι αγρότες παίρνουν τις αποζημιώσεις τους για τον περονόσπορο του 2011. Ωστόσο, πρέπει να διαμορφώσουμε ένα σύστημα όπου η πολιτεία θα ανταποκρίνεται πιο άμεσα σε τέτοιους είδους ανάγκες και θα αποζημιώνει άμεσα το αγροτικό κεφάλαιο. Ο αγρότης δε μπορεί να περιμένει 3 και 4 χρόνια να πάρει την αποζημίωσή του!»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση