HomeΚΡΗΤΗΈνοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων το 19χρονο για το φονικό στο Ροτάσι – Κατά ένα χρόνο μειώθηκε η ποινή του

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων το 19χρονο για το φονικό στο Ροτάσι – Κατά ένα χρόνο μειώθηκε η ποινή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχο έκρινε αργά το απόγευμα της Τρίτης το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων στο Ηράκλειο, το 19χρονο που είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 13 χρόνια εγκλεισμού στο Αναμορφωτήριο του Βόλου για τη δολοφονία ενός 17χρονου το Σεπτέμβριο του 2012 σε αγροτική περιοχή στο Ροτάσι τουΔήμου Αρχανών Αστερουσιών, στη διάρκεια άγριας συμπλοκής 7 ατόμων, που είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου νεαρού.

Το δικαστήριο μείωσε κατά ένα χρόνο την ποινή του 19χρονου σήμερα, βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την Κρήτη, ο οποίος θα επιστρέψει στο Βόλο για να εκτίσει το υπόλοιπο του εγκλεισμού του.

Νωρίτερα πάντως ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος.

rotasi2

Η διαδικασία σήμερα συνεχίστηκε – κεκλεισμένων των θυρών όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις δίκης ανηλίκων – με την ανάγνωση εγγράφων αλλά και την απολογία του 19χρονου.

Μετά την αγόρευση του εισαγγελέα, η δίκη διακόπηκε προκειμένου οι δικαστές να εκδώσουν την απόφασή τους.

Η δίκη έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το φόβο της αντεκδίκησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση