HomeΚΡΗΤΗΣτη Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας – Προεκλογικό «άρωμα» στην επίσκεψή του

Στη Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας – Προεκλογικό «άρωμα» στην επίσκεψή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναμένεται ν’ ανοίξει την Παγκρήτια Συνδιάσκεψη του Κόμματος.

Σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με τους: συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Γιάννη Παυλιδάκη και τον συντονιστή της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Κρήτης, Απόλλωνα Φιλιππή να αναφέρουν τι πρόκειται να γίνει εκείνη την ημέρα.

231833

Το κείμενο της συνέντευξης

«Η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό της προηγούμενης Κυριακής, κατέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι Βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, άρα τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, με ποια άραγε πολιτική λογική μέσα σε 20 μέρες θα μεταβάλουν άποψη και θα υπερψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, δίνοντας παράταση ζωής στη σημερινή παραπαίουσα κυβέρνηση, την οποία μόλις προχθές καταψήφισαν.

Η απόφαση -σε συνεννόηση με την τρόικα- να επισπευτεί η Προεδρική εκλογή, αποτελεί δείγμα του πανικού της και απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών.

Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης άνοιξε το δρόμο για την μεγάλη πολιτική αλλαγή δημιουργώντας ένα ρεύμα κοινωνικής πλειοψηφίας που συνεχώς διευρύνεται.

Στη ΔΕΘ εξαγγέλθηκε η πραγματοποίηση συνδιασκέψεων σε καθεμιά από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας.

Στα πλαίσια της ανοικτής προγραμματικής διαβούλευσης πραγματοποιείται το Σάββατο, 13/12/2014 με ώρα έναρξης 10:30 πμ, στο Ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ στις θεματικές ενότητες: «Πρωτογενής τομέας- Τουρισμός- Ανάπτυξη/Υποδομές».

Τις εργασίες θα εκκινήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας με την εναρκτήρια ομιλία του.

Μετά την εισηγητική ομιλία του προέδρου θα υπάρξουν σύντομοι χαιρετισμοί και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι 3 θεματικές ενότητες, με αντίστοιχες ανά ενότητα εισηγήσεις πάνω στη θεματολογία πρωτογενής τομέας- τουρισμός-υποδομές/ ανάπτυξη.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από φορείς και συνέδρους με βάση το πρόγραμμα ομιλητών της συνδιάσκεψης. Η ώρα λήξης υπολογίζεται στις 7:30 μμ.

Στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη εισηγούμαστε προς κοινωνική διαβούλευση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το ειδικό περιφερειακό πρόγραμμα ανασυγκρότησης για την Κρήτη στα πλαίσια του συνολικού σχεδίου οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της χώρας, αναδεικνύοντας τις βασικές ανάγκες και πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Οι Περιφερειακές συνδιασκέψεις, εκτός των άλλων, δείχνουν και τον τρόπο που ως κόμμα προγραμματίζουμε, αποφασίζουμε και υλοποιούμε. Μαζί με την κοινωνία.

Καλούμε όλους τους πολίτες, φορείς, συλλογικότητες, κινήματα να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνδιάσκεψης και τις απόψεις που θα ακουστούν.

Κείμενα συμβολής στον προγραμματικό διάλογο, τοποθετήσεις, απόψεις στις θεματικές της συνδιάσκεψης παρακαλούμε όπως τις καταθέσετε εγγράφως στην γραμματεία που θα λειτουργεί κατά την ημέρα της συνδιάσκεψης στο χώρο του φουαγιέ και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: [email protected]

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση