HomeΚΡΗΤΗΜε εντάσεις η δίκη για το θάνατο των Βουρβαχάκη, Κελαράκη – Οι καταθέσεις

Με εντάσεις η δίκη για το θάνατο των Βουρβαχάκη, Κελαράκη – Οι καταθέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εντάσεις και χωρίς την παρουσία της 35χρονης οδηγού του ΙΧ οχήματος που ενεπλάκη στο τροχαίο το Δεκέμβριο του 2012 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του διευθυντή και γιατρού του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Βουρβαχάκη και του διασώστη και πρόεδρο των Εργαζομένων του Κέντρου, Βαγγέλη Κελαράκη, άρχισε η δίκη στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Η 35χρονη, η οποία είναι και κατηγορούμενη στη συγκεκριμένη δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο λόγω ασθένειας.

Ο δικηγόρος της ανέφερε ότι αντιμετωπίζει από χθες ένα γυναικολογικό πρόβλημα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης.

Στο εδώλιο κάθεται μόνο ο διασώστης Νίκος Μυρωδιάς που κατηγορείται επίσης για σωματική βλάβη κατά συρροή παρ’ υποχρέου (δείτε εδώ).

ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα οι καταθέσεις

Η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη διεξάγεται σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα καθώς οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων της τραγωδίας ζητούν επιτακτικά να αποδοθεί δικαιοσύνης.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει η 28χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου, οι σύζυγοι των νεκρών, η κόρη του Βουρβαχάκη ενώ τώρα καταθέσει ο Νίκος Μυρωδιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων ζήτησαν να καταθέσουν και οι πραγματογνώμονες του πορίσματος.

ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ

Τι είπαν στις καταθέσεις

Η 28χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου που οδηγούσε η 35χρονη κατέθεσε πρώτη η οποία ανέφερε ότι ξεκίνησαν με την 35χρονη να πάνε από τα Χανιά στο Ηράκλειο για ένα σεμινάριο της εταιρίας που εργάζονταν και οι δύο.

Η 28χρονη ανέφερε ότι δεν έβρεχε κι ότι πήγαιναν με 60 χλμ. Επίσης ανέφερε ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βγήκε στο αντίθετο ρεύμα κι ερχόταν κατά πάνω τους. Σύμφωνα με την δική της εκδοχή, το ασθενοφόρο έκανε «οκταράκια» ενώ η σύγκρουση έγινε όταν το ασθενοφόρο πήγε να ξαναμπεί στο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι σύζυγοι των νεκρών ανέφεραν πως ποτέ δεν έχουν δεχθεί συλλυπητήρια από την αντίθετη πλευρά γι’ αυτό που συνέβη και το μόνο που ζητούν είναι χρηματική ικανοποίηση.

Ο Νίκος Μυρωδιάς πήρε στη συνέχεια το λόγο και περιέγραψε τι συνέβη εκείνη την μοιραία ημέρα.

229420

«Ήταν 8 με 8:10 όταν πήραμε το υπηρεσιακό όχημα για να πάμε στον τομέα του ΕΚΑΒ στο Ρέθυμνο κι από εκεί στο μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής και πρώτων βοηθειών. Το όχημα όμως χάλασε και με εντολή Βουρβαχάκη μας έφεραν ένα ασθενοφόρο για να συνεχίσουμε την πορεία μας», επεσήμανε ο κ. Μυρωδιάς.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι μετά την διακλάδωση της Αγίας Πελαγίας είδαν ένα αυτοκίνητο να χάνει τον έλεγχο. «Εγώ έκανα δεξιό ελιγμό κι άφησα το γκάζι για να τους αποφύγω. Με χτύπησε μπροστά, αριστερά και έγειρε το ασθενοφόρο», είπε.

Παράλληλα ο κ. Μυρωδιάς ανέφερε ότι η ταχύτητα που πήγαιναν με το ασθενοφόρο ήταν 60 χλμ επειδή σκόπευαν λίγο πιο κάτω να σταματήσουν για να πάρουν καφέ.

Τέλος, ο κ. Μυρωδιάς, ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι ο Δημήτρης Βουρβαχάκης του έσωσε τη ζωή καθώς τον βοήθησε να βγει από το φλεγόμενο όχημα.

Η εισαγγελέας αλλά και το δικαστήριο έκαναν αρκετές ερωτήσεις για την κατάσταση που βρισκόταν το ασθενοφόρο και αν είχε πιο πριν ελεγχθεί ενώ στάθηκαν πολύ στο αν οι βαλβίδες των οξυγόνων ήταν κλειστές ή όχι.

 

Ένταση στο δικαστήριο

Η διαδικασία της δίκης διεκόπη κάποια στιγμή για λίγη ώρα επειδή δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η αντιπαράθεση δύο δικηγόρων για το εάν υπήρχε λακκούβα στο σημείο όπου έγινε το τροχαίο όξυνε τα πνεύματα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να σταματήσουν τα χειροκροτήματα, τις χειρονομίες αλλά και τις παρεμβάσεις τους. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που διέταζε κάποιους να φύγουν από την αίθουσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση