HomeΚΡΗΤΗΟ πιλότος του f-16, η μαντινάδα και ο κόσμος

Ο πιλότος του f-16, η μαντινάδα και ο κόσμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοναδική στιγμή στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Μηνά ήταν οι αεροπορικές επιδείξεις πουο πραγματοποίησε στον ουρανό του Ηρακλείου ο πιλότος Γιώργος Ανδρουλάκης με το f-16 της ομάδος «Ζευς».

ZEYS6

Στις 12 το μεσημέρι πλήθος κόσμου – μετά την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Μηνά (δείτε εδώ) – είχε κατακλύσει την παραλιακή και περίμενε ν’ αρχίσουν οι επιδείξεις.

ZEYS3

Το f-16 που πιλόταρε ο Γιώργος Ανδρουλάκης έσκισε τον αέρα της πόλης κάνοντας τους Ηρακλειώτες να στρέψουν το κεφάλι στον ουρανό ενώ το μήνυμά του συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους.

ZEYS4

ZEYS1

Ο διάσημος πιλότος επέλεξε με μία μαντινάδα να υμνήσει τον Άγιο Μηνά:

«Κρήτη πατρίδα του Διός/ Κρήτες καλή σας ώρα/ από ψηλά τηνε φρουρώ/ τ’ Άη Μηνά τη χώρα».

ZEYS228818

Τι είπε ο κόσμος

Γυναίκες, άνδρες αλλά και παιδιά είχαν «πλημμυρίσει» την παραλιακή προκειμένου να θαυμάσουν τις εκπληκτικές επιδείξεις του Γιώργου Ανδρουλάκη με το f-16 της ομάδος «Ζευς».

«Συγχαρητήρια στα παιδιά της πολεμικής αεροπορίας. Είναι οι φύλακές άγγγελοί μας, πιστεύω ότι μας προστατεύουν», αναφέρει στο cretapost ένας Ηρακλειώτης.

ZEYS5

Καθ’ όλη τη διάρκεια των επιδείξεων οι πολίτες είχαν στρέψει το κεφάλι στον ουρανό με τους Ηρακλειώτες να χειροκροτούν σε κάθε κίνηση του αεροσκάφους. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που ο εκκωφαντικός ήχος του f-16 έκανε αρκετούς να κλείσουν τ’ αυτιά τους.

«Ήταν ένα απίστευτο θέαμα. Θα ήθελα πολύ ν’ ανέβω πάνω και να δω ότι βλέπει ο πιλότος. Είναι πολύ συγκινητικό», ενημερώνει μία γυναίκα στο cretapost που είχε από νωρίς πιάσει θέση στην παραλιακή μαζί με την οικογένειά της.

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν αρκετά παιδιά που βρίσκονταν στον χώρο. «Μου άρεσε πολύ. Είχε πολύ κύκλους και ήταν τέλιεα. Ελπίζω να έχουμε καλύτερα του χρονου. Μπράβο στον πιλότο, στο αεροσκάφος αλλά και σε όλο το Ηρά΄κλειο γιατί σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα του Αγίου Μηνάτου Πολιούχο μας», δήλωσε στο cretapost ένα μικρό αγόρι.

photo 2

«Ήταν καταπληκτικός. Αυτός ο άνθρωπος έχει μάλλον θεού χαρίσματα. Ήταν κάτι το φανταστικό» επεσήμανε ένας πολίτης ενώ δεύτερος Ηρακλειώτης ανέφερε ότι «Η επίδειξη ήταν πολύ ωραία. Τα αεροπλάνα πετούσαν πάνω από τα σπίτια μας. Ήταν ανατριχιαστικό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση