HomeΚΡΗΤΗΚαταδικάστηκαν 4 πρώην δήμαρχοι κι ένας αντιδήμαρχος

Καταδικάστηκαν 4 πρώην δήμαρχοι κι ένας αντιδήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εδώλιο του Α’ Τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισαν σήμερα πέντε πρώην δήμαρχοι και δύο πρώην αντιδήμαρχοι του νομού οι οποίοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά την διαχείριση που έκαναν οι 7 συνολικά άνδρες κατά την θητεία τους σε δήμους του νομού Ηρακλείου για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν λειτουργούσαν σύννομα.

Στο σκαμνί κάθισαν οι πρώην δήμαρχοι Γιώργος Βιτώρος (Τεμένους), Ρούσος Κυπριωτάκης (Ν. Καζαντζάκης), Γιώργος Μαρκογιαννάκης (Γαζίου), Σταύρος Χαλκιαδάκης (Τυλίσου) και Δημήτρης Φραγκουλάκης (Αρχανών).

Όλοι, εκτός του Σταύρου Χαλκιαδάκη, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης έξι μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Παράλληλα, από τους πρώην αντιδημάρχους Μιχάλη Περισυνάκη (Ηρακλείου) και Γιώργο Μεραμβελιωτάκη (Γουβών) κρίθηκε ένοχος μόνο ο δεύτερος που φέρει την ίδια ποινή με τους πρώην δημάρχους.

Την ίδια ώρα και οι έξι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο στον ανώτερο βαθμό της Δικαιοσύνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση