HomeΚΡΗΤΗΌλα έτοιμα για την παρέλαση – Κάγκελα και αστυνομική δύναμη στο Ηράκλειο

Όλα έτοιμα για την παρέλαση – Κάγκελα και αστυνομική δύναμη στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλα είναι έτοιμα για να διεξαχθεί η παρέλαση και στο Ηράκλειο. Από νωρίς το πρωί είχαν στηθεί τα κιγκιδώματα στους δρόμους όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι  με αφετηρία την λεωφόρο Δημοκρατίας (στο ύψος του μνημείου της Μάχης της Κρήτης) και θα ακολουθήσει την πορεία: πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά όπου και θα τερματίσει.

227291 227292 227293 227294

Λίγο πριν τις 11.30 οι επίσημοι μαζί με πλήθος κόσμου είχαν συγκεντρωθεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προκειμένου να τελεστεί η επιμνημόσυνη δέηση.

227278 image image (8) image (6) image (3) image (2)

Ποιοι θα παρελάσουν

Θα παρελάσουν τα ακόλουθα τμήματα:

Της Φιλαρμονικής του Δήμου, Των Αναπήρων Πολέμου-Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων Ηρακλείου ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου «Η Σμύρνη», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Βενιζελείου Νοσοκομείου, του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού « Ο Αετογιάννης»,  του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

 

Στα Χανιά

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει και η παρέλαση στα Χανιά, στον καθιερωμένο τόπο συγκέντρωσης από τμήματα Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων ενώ στην Ιεράπετρα η παρέλαση από τους μαθητές θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί. Όπως ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στο Λασίθι, σε καμία από τις παρελάσεις στο Νοιμό Λασιθίου, δεν θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα.

 

Στο Ρέθυμνο

Την ίδια ώρα θα γίνει και η παρέλαση στο Ρέθυμνο η οποία θα ξεκινήσει  από τον Κήπο ενώ όπως λένε οι πληροφορίες, δεν θα υπάρχουν σιδηρόφραχτες κατασκευές κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

 

Χωρίς κάγκελα η παρέλαση στον Άγιο Νικόλαο – Δεν θα γίνει παρέλαση στη Γαύδο

Χωρίς κάγκελα πραγματοποιείται η παρέλαση στον Άγιο Νικόλαο στις 12 το μεσημέρι, ώρα που ξεκινάει και η παρέλαση σε Ιεράπετρα και Σητεία.

Χωρίς παρέλαση ωστόσο θα διεξαχθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Γαύδο καθώς τα παιδιά είναι λίγα και δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση