HomeΚΡΗΤΗΒιάννος: Διαμαρτυρία για το Κέντρο Υγείας

Βιάννος: Διαμαρτυρία για το Κέντρο Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ξεπέρασε σε πλήθος και παλμό κάθε προηγούμενη, η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, το προγραμματισμένο Πανδημοτικό συλλαλητήριο στην Άνω Βιάννο, ενάντια στην υποβάθμιση και υποστελέχωση του τοπικού Κέντρου Υγείας.  

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου, ο αντιδήμαρχος Δήμου Βιάννου κ. Νικήτας Γιαμαλάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γρυλιωνάκης και της ελάσσονος κ. Παπαδημητρόπουλος, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του  Κ.Κ.Ε. Χάρης Φλουρής, ο εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ Χαράλαμπος Δοριάκης, ο εκπρόσωπος του Βλαχάκειου Πνευματικού Κέντρου Γιώργος Κοντονασάκης, η εκπρόσωπος των μαθητών του Λυκείου Βιάννου Μαρίνα Παπαδάκη, η Πρόεδρος της Ανοιχτής Συντονιστικής Επιτροπής Ιεράπετρας Μαρία Κτιστάκη, και ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης.

Επίσης ψηφίσματα συμπαράστασης επέδωσαν όλοι οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου Βιάννου, ενώ έστειλαν ανάλογα ψηφίσματα  οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, όπως και η επιτροπή αγώνα Σητείας.

Στη συνέχεια αφού ψηφίστηκε δια βοής το ψήφισμα που ακολουθεί, έγινε πορεία προς το Κέντρο Υγείας Βιάννου και συμβολική 10λεπτη κατάληψή του και επιδόθηκε το ψήφισμα στον διευθυντή του κ. Χριστοφορίδη.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βιάννου και όλες οι Δημόσιες υπηρεσίες συμπαραστεκόμενες στην πανδημοτική συγκέντρωση παρέμειναν κλειστές. Επίσης με πρωτοβουλίες των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλα τα σχολεία του δήμου τελούσαν υπό κατάληψη, ενώ με απόφασή τους οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα μαγαζιά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της ειρηνικής αυτής εκδήλωσης και σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της.

Ψήφισμα

Η Πανδημοτική Συγκέντρωση των κατοίκων του Δήμου Βιάννου, αντιστεκόμενη στη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που εξυπηρετούν τους κατοίκους και στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, που την προκαλούν, δηλώνει αποφασισμένη να ανακόψει τον συνεχιζόμενο μαρασμό της τοπικής κοινωνίας.

Η αφαίμαξη Δημόσιων Υπηρεσιών με  κοινωνικό χαρακτήρα, είναι καιρός να λάβει τέλος.

Ο αγώνας μας για τη στελέχωση και βελτίωση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Βιάννου, ας γίνει το ανάχωμα που θα σταματήσει την εγκατάλειψη και υποβάθμιση του τόπου μας.

Ζητάμε:

1. 24ωρη κάλυψη ασθενοφόρου (επάρκεια οδηγών)

2. Στελέχωση μικροβιολογικού εργαστηρίου

3. Στελέχωση ακτινολογικού εργαστηρίου

4. Καθημερινή κάλυψη παιδιάτρου

5. Καθημερινή κάλυψη οδοντιάτρου

6. Επάρκεια ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού

7. Στελέχωση και λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων.

Δηλώνουμε ακόμα, ότι στα δίκαια αιτήματά μας, θα είμαστε ανυποχώρητοι και σε επιφυλακή μέχρι την πραγματοποίησή τους. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο. Δεν ζητάμε παρά την Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση