HomeΚΡΗΤΗΑντιδρούν για την σύνδεση του ΒΟΑΚ με την ε.ο. Καρτερού – Επισκοπής

Αντιδρούν για την σύνδεση του ΒΟΑΚ με την ε.ο. Καρτερού – Επισκοπής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλούσιο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων της «Επιτροπής φορέων και κατοίκων για την δημιουργία απευθείας πρόσβασης από το ΒΟΑΚ στην ε.ο. Καρτερού -Επισκοπής» μετά την μη συνεδρίαση της Περιφέρειας για το θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής:

Η γενική συνέλευση των φορέων και των κατοίκων για την δημιουργία απευθείας σύνδεσης του ΒΟΑΚ με την ε.ο. Καρτερού Επισκοπής της  6ης Οκτωβρίου 2014, είχε απαιτήσει τον ορισμό ημερομηνίας κοινής συνεδρίασης της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Κρήτης και των ενδιαφερόμενων μερών, εντός 10ημέρου.

Η ημερομηνία αυτή παρήλθε και παρά τις οχλήσεις μας προς τις προαναφερθείσες υπηρεσίες , ημερομηνία κοινής συνεδρίασης δεν μας εδόθη. Υπεκφυγές και κούφια λόγια για υπομονή, ήταν τα μόνα που εισπράξαμε.

Στην βάση της εντολής της γενικής συνέλευσης για σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων εάν και εφόσον η πρόταση μας για κοινή συνεδρίασαση απερρίπτετο,η «Επιτροπή φορέων και κατοίκων για την δημιουργία απευθείας πρόσβασης από το ΒΟΑΚ στην ε.ο. Καρτερού-Επισκοπής» συνεδρίασε εν απαρτία την 23η Οκτωβρίου 2014 και αποφάσισε,

α) να ορίσει σαν ημερομηνία κινητοποιήσεως, την Παρασκευή 31η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11η π.μ. και τόπο κινητοποιήσεως την έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

β) να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των κατοίκων και των φορέων την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7η μ.μ. στην αίθουσα του αγροτικού συνεταιρισμού Επισκοπής με θέμα την άρτια οργάνωση της κινητοποίησης.

Επίσης αποφάσισε να απαιτήσει από τον Δήμο Χερσονήσου και προσωπικά από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαστοράκη, αφενός μεν την υποστήριξη της νομικής υπηρεσίας του δήμου για την διερεύνηση της νομιμότητας της κυκλοφοριακής συνδεσης του πρατηρίου με τον ΒΟΑΚ και την χρήση όλων των ένδικων μέσων που έχει στην διάθεση του για την λύση του προβλήματος που μας ταλανίζει επί 2 συναπτά έτη, αφετέρου δε τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στην επιτροπή ο οποίος, με τις γνώσεις του και την συνδρομή του μηχανισμού του Δήμου Χερσονήσου, θα βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση του θέματος.

Επειδή η ασφάλεια των ανθρώπων υπερισχύει των εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και το κράτος με τους φορείς γενικής διοίκησης είναι ταγμένο να υπηρετεί τον πολίτη και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα, σε περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης των ανωτέρω, οι πολίτες πρέπει να διεκδικήσουν δυναμικά την αποκατάσταση της αδικίας. Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής  (που περιλαμβάνει τον Καρτερό, την Ελιά, την Άνω και Κάτω Βάθεια, το Καινούριο χωριό, τους Σταμνιούς, την Επισκοπή, τα Αϊτάνια, το Σγουροκεφάλι, την Γάλιπε, την Γαλίφα, το Σμάρι, τη Βόννη, το Θραψανό και όλους τους συνοικισμούς και τα μετόχια που δεν αναφέρονται για λόγους οικονομίας της ανακοίνωσης) αποφάσισαν να θυμίσουν στους κ.κ. διαχειριστές (προσωρινούς και με ημερομηνία λήξεως)  της εξουσίας, τον λόγο για τον οποίο βρίσκονται στις θέσεις  και τις καρέκλες τους, μιάς και προφανώς έχουν ξεχάσει ότι προϊστανται Δημοσίων (δηλαδή κοινών,ολονών μας ,του κοσμάκη επί το λαϊκότερο) Υπηρεσιών (υπηρετώ σημαίνει η λέξη υπηρεσία), διεκδικώντας με κάθε πρόσφορο μέσο την άμεση λύση στο πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να είχε ήδη λυθεί. Προφανώς η διαλακτικότητα μας εξελήφθη ως αδυναμία και η πίστη μας στους θεσμούς ως αφέλεια.Δυστυχώς για αυτούς, ούτε αδύναμοι,ούτε αφελείς είμαστε.

Η 31η Οκτωβρίου 2014 θα είναι απλά το πρώτο βήμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση