HomeΚΡΗΤΗ“Απόβαση» των αγροτών των Χανίων στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου

“Απόβαση» των αγροτών των Χανίων στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Απόβαση” στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα κάνουν οι αγρότες μέλη της Ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων . Η απόφαση ελήφθη το βράδυ  της Τετάρτης ύστερα από σύσκεψη των προέδρων των αγροτικών συλλόγων που συμμετέχουν στην Ενωτική.
Σε σχετική ανακοίνωση η «Ενωτική» ΟΑΣ Ν. Χανίων σημειώνει:
“Οι εξελίξεις έρχονται και επιβεβαιώνουν το δίκιο του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών αφού όλο και περισσότερα αντιαγροτικά αντιλαϊκά μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης έρχονται για να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανέχεια τις λαϊκές οικογένειες. Η αρνητική εξέλιξη με τον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων, το σταμάτημα ή μείωση της εξισωτικής σε χιλιάδες κτηνοτρόφους, τα κάθε είδους χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, συνεχόμενες αυξήσεις στα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, οι μικρότερες επιστροφές σε φόρο πετρελαίου και ΦΠΑ, και η αυξημένη φορολογία που ισχύει από φέτος με το κράτημα λογιστικών βιβλίων και συντελεστή φορολόγησης 13% έρχονται να οδηγήσουν πιο κοντά στην καταστροφή τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε συσκέψεις ενημέρωσης και συντονισμού δράσης με μία σειρά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε σε συντονισμό με τους αγωνιζόμενους αγρότες από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Μαζί με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων θα παλέψουμε για μέτρα αντιμετώπισης του καταροϊκού πυρετού, για άμεση καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, να δεσμευτεί συγκεκριμένα ο Υπουργός για το ζήτημα αυτό και όχι αόριστα όπως έγινε στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Κρήτης. Να μην αποχαρακτηριστούν τα 10 εκατ. στρέμματα βοσκότοπου -που θα σημάνει το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρών κτηνοτρόφων- να παρθούν άμεσα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό, με κρούσματα και στην Κρήτη σε πρόβατα, στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.
Άμεσα ζητάμε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να θέσουμε τα οξυμένα προβλήματα, διεκδικώντας λύσεις.
phpThumb_generated_thumbnail (1)Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΛΓΑ, στην οποία θα ζητήσουμε δίκαιες εκτιμήσεις για τις χαλαζοπτώσεις που έχουν πλήξει πολλές περιοχές της χώρας, και ικανοποιητικές αποζημιώσεις των παραγωγών. Αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό και άλλες ασθένειες. Να μην πληρώσουν ασφάλιστρα οι κατεστραμμένοι αγρότες που δεν έχουν παραγωγή και εισόδημα, αλλά καλούνται να προπληρώσουν ασφάλιση στον ΕΛΓΑ.
Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό πρόγραμμα δράσης ως τέλος του χρόνου με το οποίο θα υπάρχει συγχρονισμός με Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους από όλη τη Ελλάδα.
-Στις 19 Οκτώβρη συμμετείχαμε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων όλης της Ελλάδας στη Λάρισα στις 12 μ.μ, που θα διοργανωθεί  για την οργάνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
-Την 1 Νοέμβρη θα συμμετέχουμε σε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα μαζί με εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες.
-Το Νοέμβρη θα συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών, που προωθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους οφείλουν πάνω από 5.000€ για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.
-Τον Δεκέμβρη θα οργανωθεί πανελλαδική κινητοποίηση με αποκλεισμό και καταλήψεις των γραφείων του ΕΛΓΑ , απαιτώντας την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας, ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που θα καλύπτει όλα τα ζημιογόνα αίτια και της ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο, και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς”.

neatv.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση