HomeΚΡΗΤΗΣυζήτησαν για τις «γουρούνες» αλλά και για θέματα του δήμου

Συζήτησαν για τις «γουρούνες» αλλά και για θέματα του δήμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Βουλή των Ελλήνων μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ιωάννη Μαστοράκη και του Αντιδημάρχου κ. Αποστόλη Λουλουδάκη με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Ταγαρά για θέματα του Δήμου.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Β. Κικίλια, υπήρξε ενημέρωση από μέρους του Υπουργού σχετικά με την προετοιμασία και κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες οδηγούς τετράτροχων, για την οποία είχε δεσμευτεί κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη στις αρχές Αυγούστου, ενώ έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Τα άτομα που συλλαμβάνονται για μια ουσιαστική παράβαση από τους τροχονόμους θα πρέπει επιτόπου να πληρώνουν αμέσως το πρόστιμο ή να έχουν την άμεση ποινή, έτσι ώστε να αποτρέπεται η παράνομη χρήση των τετράτροχων οχημάτων που έχουν προκαλέσει τόσα πολλά προβλήματα στην περιοχή», δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γ. Μαστοράκης.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ενοποίηση των Αστυνομικών Τμημάτων των τεσσάρων πρώην Καποδιστριακών Δήμων και νυν Δήμου Χερσονήσου και η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης της περιοχής.

Τις επόμενες ημέρες αποφασίστηκε να προγραμματιστεί συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Μιχάλη Καραμαλάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Ηρακλείου κ. Νίκο Χριστοφάκη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Ταγαρά όπου και συζητήθηκε η χρονοτριβή στην εξέλιξη των σχεδίων πόλης του Δήμου που είναι σε εκκρεμότητα στις παραλιακές ενότητες του Δ. Χερσονήσου, μια διαδικασία που ως γνωστό είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα λόγω της πολυπλοκότητάς της και των πολλών ενδιαφερομένων και εμπλεκομένων.

Ακόμη συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη διαδικασία χαρακτηρισμού παραδοσιακών οικισμών Μοχού, Επισκοπής και Σταμνιών, που είχαν επιδιώξει οι πρώην δήμοι Μαλίων και Επισκοπής. Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια του ελέγχου από το ΥΠΕΚΑ διαπιστώθηκαν κάποιες ανακολουθίες κατά την οριοθέτηση των οικισμών αυτών, και επισήμανε την ανάγκη της ορθής επαναοριοθέτησης των οικισμών.

Επιδίωξη του Δήμου Χερσονήσου είναι αν όχι να σταματήσει η διαδικασία και να επανεξεταστεί η σκοπιμότητα της, γεγονός που μάλλον δεν είναι σε αυτό το στάδιο εφικτό, ο επαναπροσδιορισμός των ορίων των τομέων με τέτοιο τρόπο που να συμπεριλαμβάνουν τις σχετικές παρατηρήσεις που έχουν γίνει από τον Δήμο Χερσονήσου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Νίκος Ταγαράς δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, να εξεταστούν οι σχετικές παρατηρήσεις που έχουν γίνει από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χερσονήσου και να υπάρξει συνεχής συνεργασία με το Δήμο για την αποτελεσματική ολοκλήρωση των χαρακτηρισμών.

Οι συναντήσεις ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στα αντίστοιχα Υπουργεία, πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο της Βουλής, λόγω ονομαστικής ψηφοφορίας.

MASTORAKHS-AYGENAKHS MASTORAKHS AYGENAKHS KIKILIAS

Διαφήμιση
Διαφήμιση