HomeΚΡΗΤΗΨευδής είδηση για κρούσμα Έμπολα σκορπά πανικό-Άμεση η αντίδραση του νοσοκομείου

Ψευδής είδηση για κρούσμα Έμπολα σκορπά πανικό-Άμεση η αντίδραση του νοσοκομείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες μετά από ψευδή είδηση που κυριάρχησε στο διαδίκτυο αναφέροντας την ύπαρξη περιστατικού ασθενούς με τον ιό Έμπολα στο νησί.

Το συγκεκριμένο δημοσιεύμα ανέφερε ότι χθες το απόγευμα προσγειώθηκε αεροπλάνο από τη Λιβερία στο «Νίκος Καζαντζάκης» και ότι ένας επιβάτης έχει προσβληθεί με τον ιό Έμπολα και ο άντρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο του ΠΑΓΝΗ. Επίσης αναφέρει ότι έχει τεθεί σε καραντίνα.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται πηγή από εταιρία που έχει τη φύλαξη του αεροδρομίου.

Οργή και μήνυση από το ΠΑΓΝΗ

Άμεση ήταν η αντίδραση του νοσοκομείου στο άκουσμα αυτής της ψευδής είδησης που πλέον παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο διοικητής του νοσοκομείου με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι το θέμα βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία του ιδρύματος και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος πάντως διαψεύδει ότι υπήρξε ένα τέτοιο περιστατικό στο νησί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρουν την ύπαρξη κρούσματος ιού Έμπολα στην Κρήτη και το οποίο έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχουμε να δηλώσουμε ότι πρόκειται περί ψευδούς ειδήσεως και έχει δοθεί εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, προκειμένου άμεσα να καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Από τη Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η. – Γ.Ν. «Βενιζέλειο»»

Διαφήμιση
Διαφήμιση