HomeΚΡΗΤΗΑύριο το συνέδριο που προσομοιώνει τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία της ΕΕ

Αύριο το συνέδριο που προσομοιώνει τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία της ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  θα πραγματοποιηθεί συνέδριο που προσομοιώνει την νομοπαρασκευαστική διαδικασία της ΕΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλη την Ευρώπη, και ηλικίας 18 έως 35 χρονών, που «υποδύονται» ρόλους Ευρωβουλευτών, Υπουργών του Συμβουλίου της ΕΕ και Δημοσιογράφων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014 στις 6 το απόγευμα στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο. Θα παρουσιαστούν από επιτροπές διακεκριμένων ομιλητών η νομοθεσία της ΕΕ ως προς την χρήση πειραματόζωων για επιστημονικούς λόγους καθώς επίσης η  νομοθεσία περί διασφάλισης κοινού υψηλού επιπέδου ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών. Στη συνέχεια οι προεδρεύοντες του συνεδρίου θα πάρουν το βήμα για την απαραίτητη ανάλυση των διαδικαστικών κανόνων (rules of procedure) της προσομοίωσης και προετοιμασία των συμμετεχόντων.

Το Συνέδριο-Προσομοίωση υποστηρίζεται από το Erasmus+, διοργανώνεται από την μη-κυβερνητική οργάνωση AEGEE Heraklio  με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου , της πανευρωπαϊκής ΜΚΟ Bringing Europeans Together Association (BETA), του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, και του Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση