HomeΚΡΗΤΗΧωρίς «καπετάνιο» το Καπετανάκειο

Χωρίς «καπετάνιο» το Καπετανάκειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαν καράβι χωρίς «καπετάνιο» είναι το ιστορικό σχολείο του Ηρακλείου, από τη στιγμή που τα προβλήματα δεν το αφήνουν να πλεύσει προς τη γνώση. Είναι γνωστά τα κτιριακά προβλήματα, που έχουν ανακύψει και έχουν επισημανθεί (δείτε εδώ) αλλά δε βρίσκουν λύση. Πριν από λίγο η μαθητική κοινότητα ξεσηκώθηκε και βρίσκεται έξω από τη Λότζια διαμαρτυρόμενη για τα αυτονόητα.

Συγκέντρωση γονέων και παιδιών οδήγησε σε πορεία και από κει στο δημαρχείο, εκδηλώνοντας την αγανάκτησή τους. Οι μαθητές επέδωσαν ψήφισμα στον δήμαρχο.

Συνάντηση για το φλέγον θέμα του σχολείου τους είχαν εντέλει οι μαθητές του «Καπετανάκειο» με αντιδημάρχους στη Λότζια σήμερα το πρωί. Μετά την πορεία το πρωί τα παιδιά είδαν τους αντιδημάρχους και πήραν υποσχέσεις.

Αντιπροσωπεία των μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο που στεγάζονται στο Καπετάνειο κτίριο συναντήθηκε με τους αντιδημάρχους κ.Κώστα Βαρδαβά και κ.Μαρία Καναβάκη στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο.

Οι αντιδήμαρχοι που συνομίλησαν με τους μαθητές   επανέλαβαν ότι όλες οι μελέτες είναι έτοιμες όπως είχε ανακοινωθεί και  στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής στη Περιφέρεια και εκκρεμεί μόνο η περιβαλλοντική μελέτη που θα είναι έτοιμη σε 15 ημέρες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του έργου.

Μέχρι το μεσημέρι οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Μαρία Καναβάκη και τεχνικών έργων Χάρης Μαμουλάκης, όπως διαβεβαίωσαν του μαθητές, θα επισκεφθούν το Καπετανάκειο προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για τη μεγαλύτερη ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών έως την τελική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του σχολικού συγκροτήματος.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση