HomeΚΡΗΤΗΕίπε αντίο ο Σήφης

Είπε αντίο ο Σήφης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χθες το βράδυ έχασε τη άνιση μάχη με την επάρατο νόσο ο Σήφης Κοσόγλου, ο φιλόλογος από το Σοκαρά του Δήμου Γόρτυνας.

Ο Σήφης είχε διατελέσει τελευταίος πρόεδρος του Σοκαρά, αφήνοντας σπουδαίο έργο πίσω του, ενώ δίδαξε πολλά χρόνια στο γυμνάσιο και λύκειο Μοιρών.

Η κηδεία θα γίνει σήμερα στις 16.00 στο Σοκαρά.

Η δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού λέει τα εξής:

«Μια ξεχωριστή πνευματική μορφή της Κρήτης, ο Σήφης Κοσόγλου, καθηγητής φιλολογίας, συγγραφέας, ερευνητής της τοπικής Ιστορίας, έφυγε από κοντά μας. Ως εκπαιδευτικός, σε σχολεία του Ηρακλείου και της Μεσαράς, καθοδήγησε ουσιαστικά τους μαθητές του, προσέφερε ορίζοντες ευρύτερους από το κλειστό σχολικό πρόγραμμα, ως συγγραφέας μελέτησε άγνωστα γεγονότα των χρόνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή του Σοκαρά, γενέθλιου τόπου του. Το βιβλίο του: «Τη 17η Αυγούστου, ετυφεκίσθημεν, ελεηλατήθημεν και εδιώχθημεν υπό των Γερμανών», θα αποτελεί πάντα μια καίρια μαρτυρία για τις συνθήκες που βίωσε ο Κρητικός λαός τα κατοχικά χρόνια.

Ο Σήφης Κοσόγλου συνέβαλε, συνάμα, στα κοινά, καθώς διετέλεσε και πρόεδρος της κοινότητας Σοκαρά (1994-1998), και μάλιστα επί της δικής του θητείας ο γενέθλιος τόπος του χαρακτηρίστηκε ως «μαρτυρικό χωριό». Το σπάνιο ήθος του και η συμβολή του στην παιδεία, στον πολιτισμό και την Ιστορία μας θα αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και στους μελλοντικούς καιρούς.

Εκφράζω τα  θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση