HomeΚΡΗΤΗ85 εκ ευρώ οφείλουν οι Ηρακλειώτες στο δήμο – Έρχονται κατασχέσεις με εντολή της τρόικας

85 εκ ευρώ οφείλουν οι Ηρακλειώτες στο δήμο – Έρχονται κατασχέσεις με εντολή της τρόικας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αστρονομικό ποσό των 85 εκατομμυρίων ευρώ οφείλουν οι Ηρακλειώτες στο δήμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Καραντινός.
Ο κ. Καραντινός μιλώντας στο cretapost ανέφερε ότι προτεραιότητα έχει η είσπραξη των 40 εκατομμυρίων ευρώ.
«Από τα 85 εκατομμύρια ευρώ, τα 45 αφορούν τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα και περνάνε σε δεύτερη φάση. Σε πρώτη φάση, μας ενδιαφέρει η είσπραξη – είτε μέσω ρυθμίσεων είτε όχι – των υπολοίπων 40 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για οφειλές των δημοτών από πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, των τελών και προστίμων κοινόχρηστων χώρων, των τελών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τελών παρεπιδημούντων, των τελών του κοιμητηρίου αλλά και εισφορές της Πολεοδομίας», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, o κ. Καραντινός.

Έρχονται κατασχέσεις με εντολή τρόικας
Οι οφειλές των 40 εκατομμυρίων ευρώ πρέπει οπωσδήποτε να διευθετηθούν, ανέφερε σε όλους τους τόνους ο κ. Καραντινός ο οποίος υπογράμμισε ότι θα γίνει ακριβώς αυτό που λέει ο νόμος.
«Υπάρχουν κάποιες διευκολύνσεις για τους οφειλέτες όπως να μπουν σε διαδικασία ρύθμισης. Ωστόσο αν κάποιος δεν μπει σε αυτές τις ρυθμίσεις και παράλληλα δεν ξεπληρώσει το χρέος του τότε θα υπάρχουν πολύ αυστηρά μέτρα με το δήμο να μην μπορεί να κάνει κάτι», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Καραντινός.
Ο νόμος, μετά από την συμφωνία με την τρόικα, προβλέπει σε τέτοιες περιπτώσεις κατασχέσεις.
Αλκινόη Μοσχίδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση