HomeΚΡΗΤΗΟι Ενεργοί Πολίτες Γόρτυνας για την ημερίδα του Λ. Αυγενάκη

Οι Ενεργοί Πολίτες Γόρτυνας για την ημερίδα του Λ. Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρωτότυπο τρόπο ξεκινά ο προεκλογικός αγώνας στην Κρήτη από συντοπίτες μας, εκπροσώπους της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Αυτοί που με την πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης τους στην Κυβέρνηση, επιμένουν να δωρίζουν ανεργία, φτωχοποίηση, κατάργηση υπηρεσιών και δομών, μαρασμό και εγκατάλειψη στη Μεσαρά και τη χώρα, οργανώνουν Ημερίδες ειδικού ψηφοθηρικού σκοπού, με θέματα που προκαλούν ειρωνικό μειδίαμα και περιεχόμενο που μόνο κατ’ ευφημισμό μπορούν να αγγίξουν τις ανάγκες τόσο των εργαζομένων και ανέργων όσο και των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

«Ημερίδα» για τη διαχείριση του Εργασιακού Άγχους ο Υφυπουργός Ανεργίας (και κοροϊδίας για τους Μεσαρίτες), Ηρακλειώτης κ. Κεγκέρογλου. «Ημερίδα» για τον Αγροτουρισμό και άλλες θεματικές μορφές τουρισμού ο Μεσαρίτης κ. Αυγενάκης, με κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη και το επιτελείο της.

Υποκριτικά εμφανίζονται ως θεματοφύλακες & υποστηρικτές της προώθησης και ανάπτυξης ήπιων θεματικών μορφών τουρισμού στην ενδοχώρα, αυτοί που :

  • Χρόνια τώρα υπηρετούν & εξυπηρετούν το μαζικοποιημένο τουριστικό πρότυπο ‘’ήλιος & θάλασσα’’.
  • Υπερψηφίζουν από τα κοινοβουλευτικά έδρανα το ξεπούλημα των υποδομών – οδικά & σιδηροδρομικά δίκτυα, λιμάνια, αεροδρόμια-, αλλά και των εθνικών πόρων – δάση, αιγιαλούς, λίμνες, μαρίνες, βουνοκορφές & πεδινές εκτάσεις, ιαματικές πηγές, προστατευόμενες περιοχές κλπ. Πρεσβεύουν στα λόγια πρόοδο για την ενδοχώρα, ξεπουλώντας τα μόνα εργαλεία – υποδομές & πόρους – πάνω στα οποία μπορεί να βασιστεί η όποια προοπτική για ανάπτυξη του τουρισμού.

Και ως συμπλήρωμα στα παραπάνω έρχεται ένας μεγαλομανής & παράλογος κεντρικός κυβερνητικός σχεδιασμός που :

  • Κατά καιρούς προπαγανδίζει τη βιομηχανοποίηση μέσω διαμετακομιστικού σταθμού στο Τυμπάκι
  • Έχει καταρχήν εγκρίνει εγκαταστάσεις (δήθεν) ΑΠΕ βιομηχανικής κλίμακας σε ολόκληρη την κορυφογραμμή των Αστερουσίων & του Ψηλορείτη, αλλά και τις πεδινές, εκκλησιαστικές και προστατευόμενες περιοχές του κόλπου της Μεσαράς,
  • Επικεντρώνει, μέσω και του τελευταίου νομοσχεδίου για τον τουρισμό, στη δημιουργία τεράστιων μονάδων σύνθετων επενδύσεων, καταργώντας πλήρως ακόμη και τους ελεγκτικούς και αδειοδοτικούς μηχανισμούς του ΕΟΤ.
  • Ευθύνεται για την πλήρη αποδόμηση & ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στο γιγαντισμό της ανασφάλιστης εργασίας, τον στραγγαλισμό των μικρών επιχειρήσεων, αλλά και την μείωση του οικονομικού αποτελέσματος από τον τουρισμό.

Εμείς οραματιζόμαστε τη Μεσαρά- ως τουριστικό προορισμό – που θα χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους της, τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, τα προϊόντα που παράγουν, τις τοπικές συνήθειες. Καθώς και από την ιστορία της, όπως αυτή αποτυπώνεται στο φυσικό της περιβάλλον, στα μνημεία, στους οικισμούς, στις παραδόσεις και τις διατροφικές συνήθειες. Για εμάς ο βασικός στόχος του αγροτουρισμού, αλλά και όλων των μορφών τουρισμού της υπαίθρου, πρέπει να είναι η ήπια τουριστική δραστηριότητα που ασκείται προς όφελος της διατήρησης, προστασίας και ανάδειξης τόσο του αγροτικού χώρου όσο και των οικισμών. Μέσα από έναν σχεδιασμό που θα θέτει ως προαπαιτούμενα τη βιωσιμότητα και την αειφορία και χαρακτηριστικά που θα εγγυώνται την προφύλαξη, προστασία και τη διατήρηση σταθερής επάρκειας, διαθεσιμότητας και ποιότητας φυσικών πόρων και θα εξασφαλίζουν για όλους ευημερία με επαρκές και σταθερό εισόδημα, απασχόληση, μόρφωση, υγεία, ποιότητα ζωής, κοινωνικούς δεσμούς συνοχής και προστασία της τοπικής ταυτότητας.

Και αν κάποιοι κάπως έτσι, θέτοντας εαυτούς απέναντι στον κόσμο και τις ανάγκες του, αντιλαμβάνονται την έννοια του πολιτεύεσθαι, εμείς αναρωτιόμαστε ποια ωφέλεια κομίζει στους Μεσαρίτες η συμμετοχή εκπροσώπων θεσμών- εκκλησίας και αυτοδιοίκησης- αλλά και φορέων επαγγελματιών στην προεκλογική φιέστα ενός βουλευτή;

Διαφήμιση
Διαφήμιση