HomeΚΡΗΤΗΣκληρή ανακοίνωση των ιδιωτικών υπαλλήλων για το ΕΚΗ

Σκληρή ανακοίνωση των ιδιωτικών υπαλλήλων για το ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι πραγματικά προκλητική για τους εργαζόμενους και τους ανέργους του νομού μας η στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Από τη μια μεριά αρνείται τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1η Νοέμβρη στην Αθήνα  για την ανεργία στο οποίο συμμετέχουν – ως αυτή την ώρα-  πάνω από 600 (654 ως σήμερα) πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, φορείς και οργανώσεις των ΕΒΕ, της αγροτιάς, των γυναικών, κλπ  με την δικαιολογία ότι «το καλεί το ΠΑΜΕ» και από την άλλη διοργανώνει εκδηλώσεις για το άγχος στην εργασία ακολουθώντας τη γραμμή του Υπουργείου Εργασίας καθώς μια ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο Ηράκλειο από τον υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.

Εκδηλώσεις και διαλέξεις που αφήνουν στο απυρόβλητο την ουσία της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στους χώρους δουλειάς: τις συνθήκες γαλέρας, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις που μειώνουν το προσωπικό,  που οδηγούν σε δεκάδες εργατικά «ατυχήματα»- στην ουσία εργοδοτικά εγκλήματα-  πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα όπως αυτά που ζήσαμε μέσα στο καλοκαίρι (νεκρός οικοδόμος στις Μοίρες, νεκρή  καμαριέρα στο Ηράκλειο, 1 νεκρός και 3 τραυματίες στην ΕΑΣΗ). Και όλα αυτά για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις,  χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς από το κράτος.

Γίνεται  πια φανερό ότι τέτοιες πλειοψηφίες όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων αλλά αντίθετα τους εγκλωβίζουν και τους οδηγούν στην λογική της υποταγής στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας την οποίο εξυπηρετεί η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Επίσης καλλιεργούν την αναμονή για λύσεις από τα πάνω, για «από μηχανής θεούς» περιμένοντας τις εκλογές    και δεν αναλαμβάνουν δράση για την οργάνωση των εργαζομένων και των ανέργων.

Τέρμα ως εδώ! Να ξεπεράσουμε και να προσπεράσουμε τέτοιες λογικές. Να ακουστεί επιτέλους η φωνή μας, η φωνή των ανέργων και των εργαζομένων!  Καλούμε τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, να οργανώσουν την μαζική άνοδο των μελών τους, να έχει το Ηράκλειο δυναμική και μαζική παρουσία στην κινητοποίηση. Τέτοια προσπάθεια έχουμε ξεκινήσει και εμείς εδώ και ένα μήνα περίπου. Δεν παραβλέπουμε τις δυσκολίες αλλά τις παλεύουμε, με συσκέψεις των μελών μας, με Γενικές Συνελεύσεις. Με κεντρικό σύνθημα «ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ» να βουλιάξει η Αθήνα!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ 12 πμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση