HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Β. Λαμπρινού – Μ.Καραμαλάκη για θέματα αστυνόμευσης

Συνάντηση Β. Λαμπρινού – Μ.Καραμαλάκη για θέματα αστυνόμευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη στενή συνεργασία Δήμου και Αστυνομίας για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων στην πόλη του Ηρακλείου από πλευράς αστυνόμευσης, συμφώνησαν ο Δήμαρχος, κ.Βασίλης Λαμπρινός, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο κ.Μιχάλη Καραμαλάκη, και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο, κ. Νίκο Χριστοφάκη.

Η συζήτηση που διεξήχθη σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης των δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ στο Δήμαρχο, προκειμένου να του ευχηθούν καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Όπως δήλωσε ο κ.Λαμπρινός μετά την συνάντηση, συζητήθηκαν τα ζητήματα ευνομίας και ευταξίας στο κέντρο του Ηράκλειο (παράνομη στάθμευση, κυκλοφοριακό κ.α.)

Στα πλαίσια αυτά και για την καλύτερη αστυνόμευση του Ηρακλείου, ο Δήμαρχος εξέθεσε με επιχειρήματα την αναγκαιότητα ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλης προτείνοντας στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. λύση για τη στέγασή του.

«Έχουμε πρόταση η οποία αφορά τη στέγαση του νέου αστυνομικού τμήματος την οποία θα αναλάβει ο Δήμος Ηρακλείου, αλλά υπάρχουν και ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν από την αστυνομία όπως είναι η έλλειψη προσωπικού», υπογράμμισε ο κ. Λαμπρινός.

«Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από την αστυνόμευση της πόλης, υπάρχουν και πεζοπόρα τμήματα που περιπολούν και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Καραμαλάκης κάνει ότι μπορεί για να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο υποστράτηγος κ. Καραμαλάκης δήλωσε ότι άκουσε με προσοχή τα θέματα που απασχολούν τη Δημοτική αρχή, και τόνισε ότι στο κομμάτι που αφορά την ΕΛΑΣ θα γίνει προσπάθεια  να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες του Ηρακλείου.

Όσον αφορά στην ίδρυση αστυνομικού τμήματος επεσήμανε ότι είναι προς την θετική κατεύθυνση και η ΕΛΑΣ το εξετάζει μέσα από μελέτη, η οποία θα γίνει στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση