HomeΚΡΗΤΗΣτο εδώλιο η 26χρονη που κατηγορείται ότι έπνιξε το παιδί της

Στο εδώλιο η 26χρονη που κατηγορείται ότι έπνιξε το παιδί της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει σήμερα η 26χρονη Βρετανίδα η οποία κατηγορείται ότι έπνιξε το νεογέννητο αγοράκι της τον Ιούλιο του 2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανίδα είχε αθωωθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου με οριακή πλειοψηφία καθώς οι ένορκοι θεώρησαν ότι πρέπει να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών, όμως λίγους μήνες αργότερα ο Εισαγγελέας Εφετών Κρήτης άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το χρονικό

Η 20χρονη –τότε- Βρετανίδα, η οποία έκανε διακοπές στα Μάλια, είχε βγει το βράδυ μαζί με δύο φίλες της για διασκέδαση στα μπαρ της περιοχής και ενώ διένυε ήδη τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Νωρίς τα ξημερώματα και αφού είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ, άρχισε να νιώθει πόνους τοκετού και άφησε την παρέα της για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε. Εκεί οι πόνοι έγιναν εντονότεροι, αλλά αντί να ζητήσει βοήθεια και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αποφάσισε να γεννήσει μόνη της.

Έτσι, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο όμως δεν το άφησε να ζήσει… Η σύγχρονη Μήδεια, αφού το τύλιξε με σεντόνια, του έκλεισε με τα χέρια της το στόμα και τη μύτη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από ασφυξία.

Το νεκρό βρέφος και την 20χρονη φοιτήτρια βρήκαν, λίγη ώρα αργότερα, οι φίλες της μέσα σε μια λίμνη αίματος και «δεμένους» με τον ομφάλιο λώρο και αμέσως τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε την αστυνομία.

Μετά την ιατροδικαστική εξέταση, ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μωρό είχε γεννηθεί υγιέστατο και πέθανε από ασφυξία.

Έτσι η μητέρα του συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη, κατηγορούμενη για την πράξη της παιδοκτονίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση