HomeΚΡΗΤΗ«Η αλαζονεία της εξουσίας…»

«Η αλαζονεία της εξουσίας…»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρακτική επιλογής του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Μαλεβιζίου σχολάζει η δημοτική κίνηση «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης:

Δεν πέρασε μια ημέρα από τη δημόσια έκκληση που απευθύναμε στην πλειοψηφία του δήμου Μαλεβιζίου, να σταματήσει τις πρακτικές του παρελθόντος και  έστω την ύστατη ώρα να λειτουργήσει συναινετικά στην εκλογή του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, επιλέγοντας πρόσωπο ουδέτερο, για να λειτουργήσει ουσιαστικά ο θεσμός.

Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Το πρόσωπο που εκλέχτηκε (καθ’ όλα άξιο και σεβαστό) ήταν επιλογή του κ. Δημάρχου, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε τρεις φορές στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρόσωπο όμως αυτό τυγχάνει να είναι ο γενικός γραμματέας της παράταξης του κ. Δημάρχου και ο πρώτος επιλαχόν δημοτικός του σύμβουλος!

Ο κ. Δήμαρχος δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος της περίστασης παραμένοντας ο ίδιος αμέτοχος στην όλη διαδικασία. Τα δε μέλη της πλειοψηφίας υπάκουσαν στην προτροπή του.  Έτσι όμως  υπονόμευσαν εξ αρχής την εμπιστοσύνη των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το θεσμό.

Γιατί, πώς θα διασφαλιστούν πρακτικά η εμπιστοσύνη και τα συμφέροντα των πολιτών και των επιχειρήσεων, σε θέματα προστριβών τους με τη δημοτική αρχή, όταν ο υποτιθέμενος συμπαραστάτης τους είναι στενός συνεργάτης του δημάρχου και στυλοβάτης της παράταξής του;

Συνεχίζεται με αυτόν τον τρόπο μια παλαιοκομματικού τύπου αντιμετώπιση των θεσμικών οργάνων του δήμου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το πελατειακό μοντέλο διαχείρισης, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να εντείνεται η αποστροφή και η απογοήτευση των πολιτών προς τα κοινά.

Ως «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» δε συναινούμε σε τέτοιου είδους θεσμικά ατοπήματα και  τονίζουμε πως η θέση μας αυτή δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, αλλά με το σεβασμό στις αξίες του τόπου και στη νοημοσύνη των πολιτών.

Επαφίεται στη συνείδηση του νέου Συμπαραστάτη του Δημότη η ανάκτηση της όποιας αξιοπιστίας του θεσμού. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να το πράξει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση