HomeΚΡΗΤΗΨήφισμα Δ. Σ. για τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση της 28ης Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα Δ. Σ. για τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση της 28ης Οκτωβρίου 2011

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι κατά τη συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων έλαβε ομόφωνα την υπ΄ αριθμ. 791 Απόφαση αναφορικά με τους διωκόμενους, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 28ης Οκτωβρίου του 2011.

Στο συγκεκριμένο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

“Η οικονομική κρίση με τις δραματικές και αλυσιδωτές συνέπειες της, είναι λογικό να δημιουργεί κοινωνικές και δικαιολογημένες αντιδράσεις, που στόχο έχουν την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δεν θεωρούμε σωστό να ποινικοποιούνται οι κοινωνικοί αγώνες που εκφράζουν αυτή ακριβώς τη διάθεση υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.

Στα Χανιά, ασκήθηκαν διώξεις σ’ αυτούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 28ης Οκτωβρίου του 2011. Τότε, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο χώρο της παρέλασης, για να μοιράσει κείμενα, να φωνάξει συνθήματα και διαμαρτυρηθεί για το δυσοίωνο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους και βρίσκεται απέναντι στη καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση