HomeΚΡΗΤΗ«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου»

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αίτημα τους οι βουλευτές της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης ζητούν από την Περιφέρεια Κρήτης την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου των Χανίων.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς:   1. Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη

  1. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη
  2. Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή

Μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 9-10-2014, με την οποία εκφράζεται η έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων  «Ι.Δασκαλογιάννης», και δηλώνεται η πρόθεσή του να προβεί σ΄ όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να την αποτρέψει, σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες και να:

  1. Αναθέσετε στη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας να ερευνήσει και να προσβάλει άμεσα τη διαδικασία και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παραβάσεις της Κοινοτικής νομοθεσίας, όπως η παράβαση του άρθρου 57 του κανονισμού 1083/2006, δεδομένου ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 110 εκ. ευρώ.
  2. Επίσης να προσβάλει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κάθε απόφαση από την συγκρότηση του ΤΑΙΠΕΔ, την μεταβίβαση δημόσιας περιουσίας σ’ αυτό, μέχρι τις ίδιες τις πράξεις του ΤΑΙΠΕΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, για παράβαση διατάξεων της συνταγματικής και λοιπής νομοθεσίας και συνεπαγόμενης της ακυρότητας της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω θεωρούμε επίσης επείγον και αναγκαίο σύμφωνα με την αναφερόμενη απόφαση του Π.Σ. να προωθηθεί η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και να αποφασιστούν άλλα μέτρα κλιμάκωσης του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ρ.Σ.Κ.

Γιώργος Αγοραστάκης (Χανίων)

Γιάννης Σταθάκης (Ρεθύμνου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση