HomeΚΡΗΤΗ«Πήρα κόσμο στο λαιμό μου» λέει η ταμίας– «Παρέδωσα δήμο πρότυπο» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος

«Πήρα κόσμο στο λαιμό μου» λέει η ταμίας– «Παρέδωσα δήμο πρότυπο» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονα συναισθήματα επικρατούν στη σημερινή εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά την υπεξαίρεση του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από το δημοτικό ταμείο του πρώην δήμου Νεάπολης.

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη με τις απολογίες των κατηγορουμένων (δείτε εδώ).

 

Ζήτησε συγνώμη με δάκρια στα μάτια η ταμίας

Με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε σήμερα η ειδική ταμίας του πρώην δήμου που είναι και η βασική κατηγορούμενη της υπόθεσης.

Όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες ημέρες η ταμίας ανέλαβε την ευθύνη για την υπεξαίρεση των 237.000 ευρώ που αναγκάστηκε – όπως τόνισε – να τα πάρει καθώς ήθελε να πληρώσει τους τοκογλύφους από τους οποίους είχε κάνει το λάθος να δανειστεί.

«Το ξέρω ότι με την πράξη μου πήρα κόσμο στο λαιμό μου και ζητά πραγματικά συγνώμη γι’ αυτό», επεσήμανε η ειδική ταμίας.

Ως προς το υπόλοιπο ποσό, που αγγίζει το1,2 εκατομμύριο ευρώ, η ταμίας ανέφερε ότι δεν έχει ιδέα πού πήγαν.

 

«Παρέδωσα ένα δήμο πρότυπο»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συγκατηγορούμενος της ειδικής ταμίας, πρώην δήμαρχος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης ο οποίος ανέφερε στην απολογία του πως θεωρούσε ότι είχε παραδώσει ένα δήμο πρότυπο.

«Στο ταμείο θεωρούσα ότι υπήρχαν 1,7 εκατομμύρια ευρώ σε κλειστό λογαριασμό όπως τουλάχιστον με διαβεβαίωναν τα αρμόδια στελέχη. Είχα την αίσθηση ότι παρέδωσα ένα δήμο πρότυπο», επεσήμανε ο κ. Καστρινάκης ενώ τόνισε παράλληλα πως ο πόνος που αισθάνεται από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο μέχρι και τώρα «δεν περιγράφεται».

Διαφήμιση
Διαφήμιση