HomeΚΡΗΤΗΠροφυλακιστέος ο ένας, ελεύθερος ο δεύτερος – Απολογήθηκαν για την διακίνηση ψυχών

Προφυλακιστέος ο ένας, ελεύθερος ο δεύτερος – Απολογήθηκαν για την διακίνηση ψυχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι απολογίες των διακινητών… ψυχών που είχε συλλάβει πριν λίγες ημέρες η τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Ενώπιον της ανακρίτριας εμφανίστηκαν σήμερα για ν’ απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Πρόκειται για τον Έλληνα και τον αλλοδαπό άνδρα που εμφανίστηκαν οικειοθελώς χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα την ώρα που απολογούνταν οι πρώτοι συλληφθέντες.

Οι δύο κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας στις 9.30 το πρωί και σύμφωνα με τις πληροφορίες αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή τους στο κύκλωμα.

Ο αλλοδαπός κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για την φυλακή ενώ ο Έλληνας αφέθηκε ελεύθερος με όρους καθώς του επιβλήθηκε να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, του απαγορεύτηκε η έξοδός του από τη χώρα ενώ μία φορά το μήνα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι και οι έξι κατηγορούμενοι φαίνεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα της παράνομης διακίνησης μεταναστών ενώ έπαιρναν μέχρι και 3.000 ευρώ το… κεφάλι για να φτιάξουν πλαστά χαρτιά σε μετανάστες με σκοπό να τους μεταφέρουν από το Ηράκλειο σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δείτε εδώ).

Χθες, κατά τις απολογίες των πρώτων τεσσάρων κατηγορουμένων, Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν την προφυλάκιση των τριών ενώ αφέθηκε ελεύθερος ο τέταρτος (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση