HomeΚΡΗΤΗΤο Νοέμβριο ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Μαθητικού Εντύπου

Το Νοέμβριο ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Μαθητικού Εντύπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Λευτέρης Δασκαλάκης», η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελ/σου – Ηπείρου – Νήσων, η  Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» του Νομού μας, σας καλούν να συμμετάσχετε στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2014-2015) για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Ο διαγωνισμός έχει ήδη πραγματοποιηθεί για τρεις συνεχόμενες σχολικές χρονιές στο νομό Ηρακλείου με εξαιρετική αποδοχή από τους μαθητές, γεγονός που συντέλεσε στην φετινή επέκτασή του σε παγκρήτιο επίπεδο.

Θεωρούμε ότι ο μαθητής πρέπει  να είναι ενεργός παραγωγός καταγραφής και ενημέρωσης κι όχι παθητικός αποδέκτης πληροφοριών. Επίσης γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται από τα σχολεία σημαντικές έντυπες εκδόσεις, η απήχηση των οποίων περιορίζεται στα όρια της τοπικής κοινωνίας ή απλά της σχολικής κοινότητας.

Στόχος του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας είναι η συστηματική καταγραφή και η διαχρονική ανάδειξη των μαθητικών εντύπων, καθώς και η καταχώρισή τους σε ένα Κέντρο Νεανικής Δημοσιογραφίας.

Καλούμε έναν εκπαιδευτικό και δύο μαθητές που θα οριστούν από το σχολείο σας, να παρακολουθήσουν την ημερίδα εργασίας με θέμα το «Σχολικό Έντυπο στον Νομό Ηρακλείου κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, στις 9.45 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου. Θα παρουσιαστούν τα ήδη εκδοθέντα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά και ειδικές εκδόσεις) του προηγούμενου σχολικού έτους από τους εκπροσώπους των σχολείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Παράλληλα, θα δοθούν πληροφορίες για το μαθητικό έντυπο και τους άξονες του διαγωνισμού (ρεπορτάζ-συνέντευξη-φωτορεπορτάζ ). Επίσης, θα παρουσιαστεί συνοπτικά, ιστορικό υλικό για το μαθητικό νεανικό έντυπο στην Κρήτη κατά τον προηγούμενο αιώνα.

Παρακαλούμε, αν το σχολείο σας έχει εκδώσει κάποιο σχολικό έντυπο, να επικοινωνήσετε μαζί μας για την εξασφάλιση του χρόνου μιας σύντομης παρουσίασής του. Ακόμα, θα θέλαμε να μας δώσετε όποιες προηγούμενες εκδόσεις εντύπων του σχολείου σας σε έντυπη μορφή για το έντυπο αρχείο και σε ηλεκτρονική μορφή για να αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο του Συλλόγου.

Η παραχώρηση των εντύπων από μέρους σας θα συντελέσει στη συστηματική καταγραφή και την περαιτέρω ανάδειξή τους.

Η ημερίδα αποτελεί την έναρξη του 1ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων για το περιεχόμενο και την προθεσμία του οποίου, ακολουθεί αναλυτική επιστολή.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του παραπάνω θεσμού πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, 8-9 μ.μ. η εκπομπή «Έκτη Βάρδια – Τα τραγούδια της Μαρίας» από τον σταθμό STUDIO 19 – 101.9 FM με ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση