HomeΚΡΗΤΗΤο Ρέθυμνο στο Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Το Ρέθυμνο στο Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γεμάτες τις βαλίτσες της επέστρεψε η Ρεθεμνιώτικη αποστολή από την Κύπρο στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου του αδελφοποιημένου Δήμου της Αγίας Νάπας, παραβρέθηκε  στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από 25-28 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ.

Η Ένωση παραδοσιακών Mουσικοχορευτικών Συλλόγων του Δήμου Ρεθύμνης εκπροσώπησε επάξια την Κρήτη και το Ρέθυμνο, αποτελούμενη από 12 χορευτές (μέλη των χορευτικών ομάδων “Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου», «Ερωφίλη», «Ντελίνα» και «Ρίζες της Κρήτης») και τους καλλιτέχνες μουσικούς, Μπάμπη Αγγελάκη στη λύρα και Μανώλη Διαμαντάκη στο λαούτο.

Την ημέρα των εγκαινίων, Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη, η ρεθεμνιώτικη ομάδα παρέλασε στην κεντρική λεωφόρο της Αγίας Νάπας προσφέροντας  μουσικό και χορευτικό δρώμενο στο κοινό, ενώ λίγο πριν είχε προηγηθεί ξενάγηση της αποστολής στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» και στα αξιοθέατα της Αγίας Νάπας.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας επεφύλαξε θερμή υποδοχή και φιλοξενία στη Ρεθεμνιώτικη αποστολή και την επόμενη μέρα του Φεστιβάλ, Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, όπου ήταν η επίσημη παρουσίαση του Ρεθύμνου και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες,   η Ρεθεμνιώτικη ομάδα χόρεψε και τραγούδησε διασκεδάζοντας πλήθος κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών. Στο τέλος, ακολούθησε παράδοση τιμητικής πλακέτας στο Δήμο Ρεθύμνης καθώς και στην μεικτή χορευτική ομάδα και ανταλλαγή δώρων από τους δύο Δημάρχους των αδελφοποιημένων πόλεων.

Οι χοροί και τα τραγούδια όμως δεν σταμάτησαν εκεί μιας και η Ρεθεμνιώτικη ομάδα μετά το πέρας του Φεστιβάλ συνέχισε να διασκεδάζει,  παρασύροντας στο χορό της τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των άλλων αδελφοποιημένων πόλεων της Αγίας Νάπας μεταφέροντας έτσι στην παρέα άρωμα από γνήσιο Κρητικό γλέντι.

Να σημειωθεί ότι το δημοφιλές Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας που φέτος συμπλήρωνε 30 χρόνια, ξεκίνησε το 1985 και έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ώστε να συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, θέαμα, χορό, εκθέσεις έργων λαϊκής τέχνης, γεωργικών προϊόντων και παραδοσιακών επαγγελμάτων. Είναι από τις πιο γνωστές εκδηλώσεις του νησιού και προσελκύει χιλιάδες κόσμο από την Κύπρο και το εξωτερικό.

AGIA NAPA6 AGIA NAPA4 AGIA NAPA3 AGIA NAPA2 AGIA NAPA1

Διαφήμιση
Διαφήμιση