HomeΚΡΗΤΗΤιμητική διάκριση στον πρεσβευτή του Ελληνισμού Ε. Βόλτερ

Τιμητική διάκριση στον πρεσβευτή του Ελληνισμού Ε. Βόλτερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον πρεσβευτή του Ελληνισμού Εντουάρ Βόλτερ καθηγητή Αρχαίων Ελληνικών στο Λουξεμβούργο και πρόεδρο του συλλόγου οι «Φίλοι της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο» τίμησε σήμερα σε ειδική τελετή στη Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Την τιμητική διάκριση χειροκρότησαν τα μέλη των συλλόγων οι «Φίλοι του Λουξεμβούργου» αλλά και ο παριστάμενος πρέσβης του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα Κριστιάν Μπιβέρ ο οποίος ανακοίνωσε μαζί με τον Περιφερειάρχη μεγάλες δράσεις-εκδηλώσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2015, που το Λουξεμβούργο θα έχει την Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην σημερινή τιμητική εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος των εκδοτών Λουξεμβούργου, και επίτιμος πρόεδρος των εκδοτών Ευρώπης Αλβίν Σόλντ, τα μέλη του συλλόγου οι «Φίλοι της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο» όπως επίσης τα μέλη του συλλόγου «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης μάλιστα έδωσε τιμητική πλακέτα στον Εντουάρ Βόλτερ για την προσφορά του στην διάδοση της Ελληνικής γλώσσας, και του Ελληνικού πολιτισμού, στην οποία αναγράφονται τα εξής: «Στον Καθηγητή-Ελληνιστή στο Εκπαιδευτήριο ΑΤΗΕΝΕΕ  του Μεγάλου-Δουκάτου του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του   Συλλόγου «Οι Φίλοι της Ελλάδας στο  Λουξεμβούργο. Για τη συμβολή του : Στη διάδοση των Ελληνικών Γραμμάτων και Πολιτισμού, στην ενίσχυση της  φιλίας Ελλάδας-Λουξεμβούργου, και στην στήριξη των πολιτιστικών ανταλλαγών Λουξεμβούργου-Κρήτης».

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας τα μέλη του συλλόγου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσφορά τους, τον φιλελληνισμό τους, την αγάπη τους για την Κρήτη, σημειώνοντας ειδικά για τον κ. Βόλτερ: «Ο Έντουαρ Βόλτερ είναι ένας μεγάλος φιλέλληνας, αγαπά την Ελλάδα αγαπά την Κρήτη, και για δέκα χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο περιοχών. Θεωρήσαμε ως Περιφέρεια Κρήτης ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στον κ. Βόλτερ να δώσουμε αυτήν την πλακέτα, που εκφράζει τα  αισθήματα μας για ότι έχει προσφέρει στο νησί μας   αλλά και για ότι θα προσφέρει και στο μέλλον» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Αυτό που έχουμε συζητήσει λόγω της συμπλήρωσης των δέκα χρόνων  των δύο συλλόγων μεταξύ Φίλων του Λουξεμβούργου στην Κρήτη και Φίλων της Κρήτης στο Λουξεμβούργο, είναι, να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη εκδήλωση στο νησί μας το δεύτερο εξάμηνο του 2015 οπότε το Λουξεμβούργο θα έχει την Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκδήλωση που θα αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ  των δύο περιοχών».

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο κ. Βόλτερ, λαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, είπε : «Η σημερινή ημέρα για εμένα είναι ξεχωριστή στη ζωή μου, γιατί η Κρήτη με τιμά, μέσω του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Η απονομή πλακέτας για εμένα αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά διότι είμαι πρέσβης του Ελληνισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ξένιος Δίας γεννήθηκε στη Κρήτη, γιατί και εμείς εδώ ζούμε την πραγματική φιλία και φιλοξενία».

Εξάλλου ο πρέσβης του Λουξεμβούργου στην χώρα μας Κριστιάν Μπιβέρ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την τιμή που έκανε στον Λουξεμβούργιο καθηγητή που παράλληλα τιμά και τη χώρα του, ενώ απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη έκανε την πρόταση να οργανωθεί μια δράση το δεύτερο εξάμηνο 2015 που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, και η χώρα του αναλαμβάνει την Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη» Ηρακλής Γαλανάκης επεσήμανε: «Με την απονομή, ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ, τιμητικής πλακέτας στον καθηγητή-ελληνιστή Εντουάρ Βόλτερ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απέδωσε  την τιμή που αξίζει και απέδειξε ότι η Κρήτη γνωρίζει να τιμά αλλά και να αξιοποιεί τις πραγματικές φιλίες. Ο κ. Βόλτερ ως καθηγητής των αρχαίων ελληνικών και ως πρόεδρος του φιλελληνικού συλλόγου πρόσφερε και προσφέρει πολλές υπηρεσίες  στη προβολή της θετικής και όμορφης εικόνας και προσφοράς της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο και στην Ευρώπη. Τα ευχαριστήρια του Πρέσβη του Λουξεμβούργου Κριστιάν Μπιβέρ όπως και η πρόταση αξιοποίησης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την επίσημη ανακήρυξη της ίδρυσης του συλλόγου «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη», θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις Λουξεμβούργου-Κρήτης. Ο σύλλογός μας  ευχαριστεί τον κ. Αρναουτάκη για την ανελλιπή υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει από τότε που ήταν δήμαρχος Αρχανών έως σήμερα που είναι Περιφερειάρχης».

PERIFEREIAKO BOLTER

PERIFEREIAKO BOLTER2

Διαφήμιση
Διαφήμιση