HomeΚΡΗΤΗΣτην Κρήτη δικάζεται ο παπάς-Στην Αθήνα απολογείται ο 37χρονος

Στην Κρήτη δικάζεται ο παπάς-Στην Αθήνα απολογείται ο 37χρονος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της εμπορίας ναρκωτικών με πρωταγωνιστή τον 37χρονο Κρητικό που συνελήφθη τη Δευτέρα με τεράστια ποσότητα χασίς.

Μετά από μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στην Αθήνα αλλά και στο νομό Ηρακλείου στα χέρια των αρχών βρίσκονται συνολικά 6 άτομα ενώ αναζητούνται 3 ακόμα.

Στην Αθήνα συνελήφθησαν ο 37χρονος από τα Βορίζια, ένας 39χρονος κι ένας 43χρονος ενώ αναζητείται και μία γυναίκα 35χρονών από τη Βουλγαρία.

Στα χέρια των αρχών της Κρήτης βρίσκονται ο ιερέας, αδελφός του 37χρονου, η γυναίκα του και ο πατέρα τους η οποίοι δικάζονται σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλειμμελειοδικείο για αρχαιοκαπηλία και κατοχή όπλων (δείτε εδώ).

Η εταιρία «βιτρίνα» και η διακίνηση ναρκωτικών

Πολύ καλά οργανωμένη φαίνεται να ήταν η σπείρα που είχε καταφέρει να διακινεί ναρκωτικά χωρίς να κινήσει υποψίες για αρκετό διάστημα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται ότι είχαν δημιουργήσει μία εταιρία «βιτρίνα» στον Πειραιά που δραστηριοποιούνταν στον τομέα του εμπορίου τροφίμων, λιπασμάτων και καθαριστικών ειδών (δείτε εδώ).

XASIS2

Στην εταιρία «βιτρίνα» – που ήταν στο όνομα της 35χρονης Βουλγάρας – φαίνεται να συσκεύαζαν και να φυλούσαν το χασίς ενώ για να μην κινούν υποψίες τοποθετούσαν τα ναρκωτικά σε αποστακτήρια και τα μετέφεραν με φορτηγά.

XASIS1

Μετά από έρευνα στον χώρο οι αστυνομικές αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν 222,5 κιλά χασίς, ζυγαριά ακριβείας, 156.700 ευρώ, 10.270 λίρες Αγγλίας, τρία πιστόλια με γεμιστήρες, ένα περίστροφο, 363 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 7 βιβλιάρια καταθέσεων, 11 κινητά τηλέφωνα, δύο επιβατηγά και δύο φορτηγά οχήματα, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, πιστωτικές κάρτες και κάρτες ανάληψης.

Ακόμα η σπείρα χρησιμοποιούσε κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ για το ξέπλυμα του παράνομου χρήματος από τα ναρκωτικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση