HomeΚΡΗΤΗΜετέφεραν ναρκωτικά σε… αποστακτήρα – Η εταιρία «βιτρίνα», η διακίνηση χασίς και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Μετέφεραν ναρκωτικά σε… αποστακτήρα – Η εταιρία «βιτρίνα», η διακίνηση χασίς και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της εμπορίας ναρκωτικών με πρωταγωνιστή τον 37χρονο Κρητικό που συνελήφθη προχθές στην Αθήνα.

Οι έρευνες της αστυνομίας αποκάλυψαν μία καλοστημένη επιχείρηση που είχαν δημιουργήσει τέσσερα άτομα.

Οι αρχές κάνουν λόγο για «μία εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης», μέλη της οποίας ήταν ο 37χρονος από τα Βορίζια, ένας 39χρονος κι ένας 43χρονος οι οποίοι κι έχουν συλληφθεί ενώ αναζητείται κι ένα τέταρτο μέλος της σπείρας. Πρόκειται για μία γυναίκα 35χρονών από τη Βουλγαρία.

XASIS2

Η εταιρία «βιτρίνα» και η διακίνηση ναρκωτικών

Πολύ καλά οργανωμένη φαίνεται να ήταν η σπείρα που είχε καταφέρει να διακινεί ναρκωτικά χωρίς να κινήσει υποψίες για αρκετό διάστημα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται ότι είχαν δημιουργήσει μία εταιρία «βιτρίνα» στον Πειραιά που δραστηριοποιούνταν στον τομέα του εμπορίου τροφίμων, λιπασμάτων και καθαριστικών ειδών.

XASIS4

Στην εταιρία «βιτρίνα» – που ήταν στο όνομα της 35χρονης Βουλγάρας – φαίνεται να συσκεύαζαν και να φυλούσαν το χασίς ενώ για να μην κινούν υποψίες τοποθετούσαν τα ναρκωτικά σε αποστακτήρια και τα μετέφεραν με φορτηγά.

Μετά από έρευνα στον χώρο οι αστυνομικές αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν 222,5 κιλά χασίς, ζυγαριά ακριβείας, 156.700 ευρώ, 10.270 λίρες Αγγλίας, τρία πιστόλια με γεμιστήρες, ένα περίστροφο, 363 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 7 βιβλιάρια καταθέσεων, 11 κινητά τηλέφωνα, δύο επιβατηγά και δύο φορτηγά οχήματα, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, πιστωτικές κάρτες και κάρτες ανάληψης.

XASIS5

Όπως προέκυψε από την εξέλιξη των ερευνών, η εγκληματική οργάνωση το αμέσως προσεχές διάστημα σχεδίαζε να διαθέσει στην εγχώρια «αγορά» την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών, ενώ εκτιμάται ότι η χρηματική αξία των διακινηθέντων ναρκωτικών ουσιών ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

XASIS

Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η σπείρα χρησιμοποιούσε κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ για το ξέπλυμα του παράνομου χρήματος από τα ναρκωτικά.

Κατά την έρευνα των αρχών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 78 κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ αλλά και οι αποδείξεις πληρωμής. Την ίδια ώρα οι αρχές διερευνούν και την ενδεχόμενη αξιοποίηση άλλων μεθόδων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

XASIS7

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα.

XASIS1

Αύριο στο Αυτόφωρο ο παππάς, η παππαδιά και ο πατέρας

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έγιναν και έρευνες στην Κρήτη όπου συνελήφθη ο πατέρας του 37χρονου, ο αδερφός του – ο οποίος είναι ο ιερέας του χωριού – αλλά και η παππαδιά.

Σήμερα πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα και αύριο δικάζονται στο Αυτόφωρο (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση