HomeΚΡΗΤΗΗ Κρήτη «επενδύει» σε τέσσερις χώρες για την προώθηση προϊόντων

Η Κρήτη «επενδύει» σε τέσσερις χώρες για την προώθηση προϊόντων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη, οι εμπορικές συνεργασίες-εξαγωγές των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης και των εκπροσώπων των πρεσβειών των τεσσάρων χωρών της ομάδας «Βίσεγκραντ», Πολωνίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας.

Οι πρέσβεις-αναπληρωτές πρέσβεις και οι Πρόξενοι στη Κρήτη

των χωρών «Βίσεγκραντ», έγιναν δεκτοί στην Περιφέρεια από τους εκπροσώπους του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και συγκεκριμένα από την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου, την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ενέργειας Βιομηχανίας  Βιργινία Μανασάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νίκο Ραπτάκη.

DSC02607

Στην σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των πρεσβειών και της Περιφέρειας εξέφρασαν από κοινού την θέληση τους για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας δίδοντας έμφαση στον τουρισμό και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, στα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα, στις πολιτιστικές συνεργασίες κ.α.

Την αντιπροσωπεία των χωρών «Βίσεγκραντ» αποτελούσαν: Mr. Peter Michalko Πρέσβης την Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Mrs. Miriam Rafajova Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής και Εμπορικός Σύμβουλος Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Αθήνα, Mrs. Eszter Sandorfi Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Mr. Zoltan Szebo Εμπορικός Σύμβουλος Πρεσβείας Ουγγαρίας στην Αθήνα, Mr. Miroslaw Gojdz Επικεφαλής τμήματος εμπορίου και προώθησης επενδύσεων Πρεσβείας Πολωνίας στην Αθήνα, Mr. Milos Kucera.

DSC02615

Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής και Εμπορικός Σύμβουλος Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Αθήνα, Mrs. Jitka Gadzuras Ειδικός Προώθησης Εμπορίου Πρεσβείας Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα. Επίσης οι επίτιμοι Πρόξενοι των χωρών «Βίσεγκραντ» στην Κρήτη: Σταύρος Πατεράκης

Επίτιμος Πρόξενος Δημοκρατίας Σλοβακίας, Κων/νος Κωνσταντινίδης Επίτιμος Πρόξενος Ουγγαρίας, Ms Regina Golemi Επίτιμος Πρόξενος Πολωνίας, Μαρία Νυσταζάκη Επίτιμος Πρόξενος Δημοκρατίας Τσεχίας.

Οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, Βιργινία Μανασάκη, και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, στη διπλωματική αντιπροσωπεία έδωσαν δώρα παραδοσιακά πιστοποιημένα προϊόντα όπως λάδι, σταφίδα, ελιές, αρτοσκευάσματα, μέλι, αρωματικά βότανα κ.α.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου σε δηλώσεις της ανέφερε: «Οι συγκεκριμένες χώρες αποτελούν αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις και για αυτό η Κρήτη «επενδύει» σε αυτές για την ενίσχυση των εξαγωγών μας και του τουρισμού μας. Ήδη στη Πολωνία, υπενθυμίζω, εξάγουμε Κρητικά προϊόντα μέσω της μεγάλης αλυσίδας λιανικού εμπορίου «ALMA». Με τη σημερινή συνάντηση επιδιώκουμε να αυξήσουμε τις οικονομικές, εμπορικές, τουριστικές, πολιτισμικές μας σχέσεις και με τις τέσσερις χώρες που αριθμούν 68 εκ. καταναλωτές».

Η Αντιπεριφερειάρχης ενέργειας-βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη ανέφερε: «Από την σημερινή συνάντηση διαπιστώθηκε η πρόθεση των συγκεκριμένων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης για την ανάπτυξη οικονομικών, πολιτιστικών δεσμών, και η Περιφέρεια Κρήτης ήδη ενεργεί προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης υπογράμμισε: «Η συνεργασία με τις τέσσερις χώρες της ομάδας «Βίσεγκραντ», μπορεί να είναι πολύπλευρη, με έμφαση στο τουριστικό τομέα. Η Κρήτη υποδέχεται πάνω από 200.000 τουρίστες από τις χώρες αυτές, ενώ υπάρχει μεγάλη δυναμική για περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος».

Ο Πρέσβης την Δημοκρατίας της Σλοβακίας Peter Michalko, η χώρα του οποίου προεδρεύει το διάστημα αυτό της ομάδας «Βίσεγκραντ» επεσήμανε: «Οι χώρες μας με τα 68 εκ. κατοίκους, αγαπούν ιδιαίτερα την Ελλάδα, την Κρήτη. Στη σημερινή μας συνάντηση με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης διαπιστώσαμε από κοινού ότι πράγματι υπάρχουν οι προοπτικές για την ενίσχυση των εμπορικών, τουριστικών, πολιτιστικών σχέσεων». Στο ίδιο «μήκος κύματος» ήταν και οι δηλώσεις των εκπροσώπων των πρεσβειών και των άλλων χωρών που επισήμαναν την πρόθεση τους για οικονομικές-πολιτιστικές συνεργασίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση