HomeΚΡΗΤΗΈψαχναν χασίς και βρήκαν εκρηκτική ύλη, όπλα και εικόνες – Ελεύθεροι παπάς, παπαδιά και πατέρας

Έψαχναν χασίς και βρήκαν εκρηκτική ύλη, όπλα και εικόνες – Ελεύθεροι παπάς, παπαδιά και πατέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλα έψαχναν να βρουν και άλλα τελικά βρήκαν οι αστυνομικοί που χθες έκαναν φύλλο και φτερό τα σπίτια, τις αποθήκες και τα ποιμνιοστάσια που είχε η οικογένεια του 37χρονου μεγαλέμπορου ναρκωτικών στα Βορίζια.

Η υπόθεση βγήκε στο φως όταν συνελήφθη ο 37χρονος Κρητικός στην Αθήνα με πάνω από 200 κιλά χασίς στην κατοχή του (δείτε εδώ).

Αμέσως δόθηκε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι έρευνες στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Βορίζια απ’ όπου και κατάγεται αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν χθες το απόγευμα ο 61χρονος πατέρας του 37χρονου, ο ιερέας του χωριού – ο οποίος είναι και αδερφός του 37χρονου – αλλά και η γυναίκα του ιερωμένου.

Εικόνες, όπλα και… ρολόγια

Όλων των ειδών τα όπλα είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες σύμφωνα με τα όσα βρήκαν οι αρχές κατά τις χθεσινές έρευνες.

Για την ακρίβεια, από τους ελέγχους που έγινε σε σπίτια, αποθήκες και ποιμνιοστάσια στα Βορίζια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ξύλινες εικόνες άγνωστης χρονολογικής προέλευσης – στη μία απεικονίζεται η γέννηση και στη δεύτερη η ανάσταση του Κυρίου – πέντε παλαιά νομίσματα με διάφορες αναπαραστάσεις, τρεις καραμπίνες (εκ των οποίων από τη μία έχει αφαιρεθεί ο μειωτήρας), 206 φυσίγγια, 7 μαχαίρια, 3 σουγιάδες, ένα καταγραφικό μηχάνημα καμερών ασφαλείας, 20 ρολόγια χειρός, ένας γεμιστήρας και μία ξιφολόγχη πολεμικού όπλου, διάφορα είδη καθαρισμού όπλων αλλά και το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ.

Τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης

Μεγάλη ήταν η έκπληξη των αρχών όταν προχώρησαν τις έρευνες σε βραχονησίδες του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Εκεί αντίκρισαν μία τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν 2.222 γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας, 494 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 11 πυροκροτητές και 11 τμήματα βραδύκαυστης θρυαλλίδας μήκους έως και 8 εκατοστά.

Αναζητούνται δύο ακόμα

Ήδη στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι πέρασαν το πρωί το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να απολογηθούν (δείτε εδώ).

Ωστόσο, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ αναμένεται αύριο να δικαστούν στο αυτόφωρο του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικίου.

Τόσο ο ιερέας όσο η παπαδιά και ο πατέρας του 37χρονου αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.

Την ίδια ώρα οι αρχές αναζητούν δύο ακόμα Έλληνες 32 και 39 ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πατέρα, τον ιερέα και την παπαδιά έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρχαιοκαπηλίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και προσωπικών δεδομένων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση