HomeΚΡΗΤΗΤην Πέμπτη απολογούνται οι διακινητές «ψυχών»

Την Πέμπτη απολογούνται οι διακινητές «ψυχών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα το πρωί τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών τα οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

Πρόκειται για τρεις Σύριους – έναν 38χρονο και δύο 28χρονοι – κι έναν 27χρονο Ιρακινό που βρίσκονται στα χέρια των αρχών από το περασμένο Σάββατο ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμα άτομα που φαίνεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έπαιρναν μέχρι και 3.000 ευρώ το… κεφάλι για να φτιάξουν πλαστά χαρτιά σε παράνομους μετανάστες προκειμένου να τους μεταφέρουν από το Ηράκλειο σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δείτε εδώ).

Φαίνεται μάλιστα πως ο 28χρονος Σύρος ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν ξεχωριστούς ρόλους που αφορούσαν στην φύλαξη των μεταναστών, την μεταφορά τους αλλά και τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση μεταφοράς και εξασφάλιση καταλύματος σε πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα, κατά συναυτουργία, εκ κερδοσκοπίας, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Επίσης κατηγορούνται και για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση