HomeΚΡΗΤΗΥψηλοί τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο για τους εργαζόμενους στους παιδικούς

Υψηλοί τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο για τους εργαζόμενους στους παιδικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου ανάμεσα στους συμβούλους με αφορμή την υπόθεση των 36 συμβασιούχων εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς.

Η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου και πρώην προέδρου του Οργανισμού του δήμου Ηρακλείου για τους παιδικούς, Ελένη Κοκόρη, άναψε τα… αίματα.

«Όσο ήμουν στο τιμόνι του Οργανισμού φέρθηκα ηθικά, σωστά και έκανα τα πάντα για να μην βρεθούν στον δρόμο και ταλαιπωρηθούν δεκάδες οικογένειες», ανέφερε η κ. Κοκόρη ενώ τόνισε παράλληλα πως «Ξέρουμε όλοι ποιος με έδωσε, αλλά στο τέλος όλα πληρώνονται».

Αμέσως πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος τόνισε σε αυστηρό ύφος ότι «η παράταξή μου δεν διαθέτει χαφιέδες».

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τη νομική υπηρεσία του δήμου για το θέμα αυτό. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη δύο προτάσεις από την νομική υπηρεσία, η πρώτη είναι ο δήμος να ασκήσει έφεση και να πάει την υπόθεση πίσω για τρία χρόνια και η δεύτερη να μην ασκηθεί έφεση και να υπάρξουν προβλήματα πληρωμής των εργαζομένων.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση (κ.κ. Συντιχάκης και Κασαπάκης) και οι Ενεργοί Πολίτες με τον Ηλία Λυγερό αναφέρθηκαν σε παραδείγματα άλλων δήμων της χώρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση