HomeΚΡΗΤΗΟ Βρετανός Πρέσβης σε εκδήλωση του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Ο Βρετανός Πρέσβης σε εκδήλωση του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης,  ήταν η έμπνευση εκπροσώπων ΜΚΟ της περιοχής για υλοποίηση εθελοντικών δράσεων και η ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας των πολιτών.  Ως προσκεκλημένος ομιλητής του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ο Βρετανός Πρέσβης κ. Κίττμερ μίλησε για τα επιτυχημένα παραδείγματα και στρατηγικές που ισχύουν στη Βρετανία που στόχο έχουν την προώθηση του εθελοντισμού, την ενίσχυση των ΜΚΟ και της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ο Βρετανός Πρέσβης δήλωσε σχετικά:

Στη χώρα μου, τη Βρετανία, υπάρχει μια μακρά παράδοση που ενθαρρύνει και καλλιεργεί την ενεργό και δυναμική Κοινωνία των Πολιτών, όπου οι περισσότεροι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να έχουν ολοκληρωμένη, δραστήρια συμμετοχή, που τους προσφέρει ηθική και συναισθηματική ικανοποίηση. Γι’ αυτό και δέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση του Ιδρύματος Μποδοσάκη να μιλήσω σήμερα εδώ. Θέλω απλώς να μοιραστώ μαζί σας την βρετανική εμπειρία, να σας δώσω μια γεύση των εξελίξεων στον τομέα αυτό και να «ρίξω στο τραπέζι» μερικές ιδέες με την ελπίδα ότι θα ενθαρρύνουν ειδικά τις ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους έλληνες πολίτες. Το Πρόγραμμα “Είμαστε Όλοι Πολίτες” αξίζει να πετύχει και θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους όσοι συμμετέχετε στο πρόγραμμα αυτό κάθε επιτυχία.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για συγκεκριμένες δυνατότητες επιχορήγησης έτσι ώστε να παρουσιάσουν προτάσεις για χρηματοδότηση που προσφέρει το Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» με συνολικό ύψος επιχορήγησης τα 7,3εκ ευρώ. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και συγκεκριμένα από τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχνενστάιν. Φορέας υλοποίησης είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Ο κ. Δ. Βλαστός, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του επιβεβαίωσε την πίστη του στη δυναμική και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα και επανέλαβε τη στρατηγική στόχευση του Ιδρύματος στην ενδυνάμωσή της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «όσο μεγαλώνει και ισχυροποιείται η Κοινωνία των Πολιτών τόσο πολλαπλασιάζεται η κοινωνική ωφέλεια και τόσο σταθεροποιείται και ανθεί η Δημοκρατία». Ο κ.Βλαστός ευχαρίστησε θερμά τον Βρετανό Πρέσβη για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση στο Ηράκλειο και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο έργο του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα.

Η ομιλία του Βρετανού Πρέσβη στα Ελληνικά: civil society (MS Word Document, 500KB)

Κατά την παραμονή του στο Ηράκλειο, ο Βρετανός Πρέσβης είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ.Αλιφιεράκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση