HomeΚΡΗΤΗΗ ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων σε ημερίδα

Η ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων σε ημερίδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση / Ενεργειακή Εκμετάλλευση Αποβλήτων στην Ελλάδα» παρακολούθησαν στελέχη του ΦΟ.Δ.Σ.Α Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. την περασμένη Παρασκευή στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας. Με την προσπάθεια αυτή η Ακαδημία Αθηνών επιζητεί – μέσω ολοκληρωμένης και ανοικτής συζήτησης γύρω από τις διάφορες πτυχές του ουσιώδους αυτού θέματος από Έλληνες ειδικούς, της παρουσίασης των υπαρχόντων προγραμμάτων, προοπτικών και εμπειρίας, καθώς και της νέας γνώσης και πληροφόρησης επί του καίριας σημασίας αυτού θέματος – να βοηθήσει τη χώρα μας στη διαχείριση και την εκμετάλλευση των αποβλήτων της. Το πρόγραμμα της ημερίδας αφορούσε στις ακόλουθες ενότητες:

  1. Το πρόβλημα και οι ενδεδειγμένες στρατηγικές.
  2. Ανακύκλωση, κομποστοποίηση και ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων.
  3. Η Ελληνική κατάσταση – έργα που έχουν δρομολογηθεί και αναμενόμενα αποτελέσματα.

Να σημειωθεί ότι από το 2005 η Ακαδημία Αθηνών συνέστησε την Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας με σκοπό να διαδραματίσει συμβουλευτικό ρόλο στα ενεργειακά θέματα της Ελλάδας, τα οποία θεωρεί καίριας σημασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση