HomeΚΡΗΤΗΠανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στο δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στο δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε με εικαστικές, μουσικές, αθλητικές, προφορικού και γραπτού λόγου, θεατρικές κ. ά. δραστηριότητες, στο 1Ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας.

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς, γιορτής και δημιουργίας, τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, εκφράστηκαν με ενθουσιασμό και καθαρή έκφραση για τη μέρα αυτή. Μέσα από κείμενα πεζά και ποιητικά, αλλά και συνθήματα, αντέκρουσαν με δύναμη το ρατσισμό και υποστήριξαν τη φιλία, τη συνένωση και την αδελφοσύνη.

Χόρεψαν, δείχνοντας πως στο χορό και τη σωματική έκφραση όλοι είναι ίσοι να ενώσουν τα χέρια και να αφήσουν ελεύθερες τις παιδικές ψυχές τους να αγκαλιάσουν φίλους μικρούς και μεγάλους, κάθε εθνικότητας και κάθε θρησκείας και εκφράστηκαν εικαστικά αναρτώντας στους τοίχους του σχολείου αφίσες με γόνιμα συνθήματα για τον ανθρωπισμό, για την ισότητα και τη διαφορετικότητα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κινηματογραφική ταινία που προβλήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, σχετική με το αθλητικό ιδεώδες.

Η δράση έκλεισε με την υπόσχεση των μαθητών ότι είμαστε όλοι φίλοι και αποδεχόμαστε το διαφορετικό καθώς μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε, όχι για μια μέρα, ούτε μόνον γιατί το απαιτεί η εκδήλωση, αλλά γιατί το οφείλουμε στις ψυχές μας, να είναι καθαρές από φαινόμενα όπως το ρατσισμό  και την ξενοφοβία που μολύνουν τις συνειδήσεις μας.

dimotiko b dimotiko a

Διαφήμιση
Διαφήμιση