HomeHL-9ΚΟΚ: 135 παραβάσεις μέσα σε μία ημέρα στα Χανιά – Δράσεις της Τροχαίας

ΚΟΚ: 135 παραβάσεις μέσα σε μία ημέρα στα Χανιά – Δράσεις της Τροχαίας

Σε περιοχές των Χανίων, του Πλατανιά και του Κολυμπαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν στελέχη της Τροχαίας Χανίων κατά τη χθεσινή ημέρα με αποτέλεσμα να βρεθούν 135 παραβάτες.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η επιχειρησιακή δράση των τροχονομικών ελέγχων έγινε από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα τα ξημερώματα στον ευρύτερο αστικό ιστό των Χανίων ,στον Πλατανιά και στο Κολυμπάρι.

Ειδικότερα:

Ελέγχθηκαν 823 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 135 παραβάσεις οι οποίες περιελάμβαναν  :

-19-   μη χρήση κράνους

-10-   μη χρήση ζώνης

-4- οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

-10- στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

-8- χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

-9-παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

-5- παραβίαση προτεραιότητα (πινακίδα STOP)

-3- στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου οχήματος

-3-προκληση υπερβολικού θορύβου λόγω  μη χρήσης σιγαστήρα

-64- λοιπές παραβάσεις

Επίσης ακινητοποιήθηκαν -30- οχήματα και αφαιρέθηκαν σχετικά έγγραφα και στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης μέσω των Υπηρεσιών Τροχαίας πραγματοποιεί και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ολοκληρωμένα σχέδια τροχονομικής αστυνόμευσης με στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις σε όλη την Κρήτη με στόχο την πρόληψη των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και τη διασφάλιση υψηλού επίπεδου οδικής ασφαλείας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου έχει τεθεί σε εφαρμογή η πανελλαδική δραση της Ελληνικής Αστυνομίας «Μηδενική  ανοχή  στη μη χρήση κράνους»   που αφορά στην εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη την επικράτεια και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός στοχευμένου σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που καλύπτει το σύνολο των αναβατών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών, τρίτροχων και ενοικιαζόμενων οχημάτων χωρίς κουβούκλιο, καθώς και επαγγελματιών διανομέων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση