HomeHL-9Δύο τελικά τα σκάφη με μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Δύο τελικά τα σκάφη με μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

86 συνολικά οι μετανάστες που έφτασαν στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο είναι τελικά τα σκάφη με μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Γαύδου, κινητοποιώντας τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σκάφη της Frontex εντόπισε αρχικά μία φουσκωτή λέμβο σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της παραλίας Τρυπητή της Γαύδου.

Η λέμβος, με τους 40 μετανάστες (όλοι άντρες) κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Καραβε της Γαύδου, με τη συνοδεία του σκάφους FRONTEX.

Λίγη ώρα αργότερα, η FRONTEX εντόπισε μία ακόμα φουσκωτή λέμβο αυτή τη φορά 3 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της παραλίας «Τρυπητή» της Γαύδου.

Η λέμβος, με τους 46 μετανάστες (όλοι άντρες) κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι ¨Καραβε¨ της Γαύδου, με τη συνοδεία του σκάφους FRONTEX.

Και οι 86 συνολικά μετανάστες μεταφέρθηκαν με το πλοίο «Σαμαριά» στο λιμάνι της Χώρας των Σφακίων ενώ στη συνέχεια στην Αγυιά όπου και αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι λιμενικές αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση